Zoeken

Ducati is productie Panigale V2 Bayliss gestart

16 september 2021
Ducati is de productie gestart van de Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary, de in een beperkte oplage te produceren speciale versie van de Panigale V2 als eerbetoon aan de 20e verjaardag van de eerste wereldtitel van Bayliss in 2001.

 

Het is dit jaar exact 20 jaar geleden dat Troy Bayliss wereldkampioen werd in het WK Superbike op de Ducati 996R, de eerste van drie wereldtitels die Bayliss met Ducati zou winnen. Een mooi moment om daar nog eens stil bij te staan en hoe beter dan een gelimiteerde versie op de markt te brengen van de huidige V2, in min of meer dezelfde graphics als de machine waarmee Bayliss dat jaar wereldkampioen werd. 

Naast de rood/wit/groene kleuren, het iconische startnummer #21 en het Shell logo, die visueel de link met de fabrieksmachine moeten versterken, is de handtekening van Troy Bayliss op de tank gereproduceerd, terwijl in een plaque op de bovenste kroonplaat de naam en het nummer van dit unieke model is gegraveerd. 

Om de motor nog aantrekkelijker te maken op het circuit heeft Ducati de standaard vering terug naar het magazijn gebracht en in plaats daarvan volledig instelbare Öhlins vering gemonteerd, in vorm van de NX30 upside down voorvork en TTX36 achtershock. Door de standaard accu te vervangen door een lithium-ion exemplaar en 'm als eenzitter uit te voeren is ook nog eens 3 kilo aan gewicht bespaard. 

De Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary zal vanaf oktober beschikbaar zijn bij de Ducati dealer, voor het prijskaartje van 'slechts' € 24.990 (€ 21.990 BE). Hoewel het in de eerste dagen na z'n onthulling tijdens het WK Superbike in Assen de fiets door flink wat fans meteen is besteld is de beperkte serie nog niet helemaal uitverkocht.