Zoeken

Ducati heeft 100.000 Scramblers verkocht sinds herintroductie 2015

20 september 2022
Het is dit jaar exact 60 jaar geleden dat de Scrambler bij Ducati het levenslicht zag, wat op zich al reden voor feest zou kunnen zijn, maar pas écht indrukwekkend is het nieuws dat sinds z'n herlancering in 2015 Ducati maar liefst 100.000 nieuwe Scramblers naar enthousiaste klanten heeft uitgeleverd.

We kunnen ons geen motor heugen die met zoveel militaire precisie op de markt is gezet als de Scrambler, die na via Internet te zijn aangekondigd voor het eerst in het diepste geheim aan het aanwezige publiek op het 2014 WDW in een afgesloten container werd getoond, om aan het eind van dat jaar onder het motto "The Land of Joy" in Desert Springs te worden gepresenteerd. 

Het was de eerste persintroductie waar beleving en lifestyle de boventoon voerden en het totaal niet om prestaties of stuureigenschappen ging. Hoewel ook daar bar weinig op was aan te merken. Zeker niet wanneer je 'm vanuit het perspectief bekeek dat Ducati voor ogen had gehad.

De nieuwe Scrambler had met de ingrediënten van de oorspronkelijke jaren '60 Scrambler leven gegeven aan een nieuwe wereld, het "Land of Joy" waar waardes, ervaringen en idealen konden worden gedeeld. Een universum waar de echte sterren niet de motoren en hun performance, maar mensen en hun passie waren. Net als de eerste Scrambler.

In het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw hadden de gebroeders Berliner, destijds importeur van Ducati in de Verenigde Staten, bij Ducati om een motor verzocht die bij de Amerikaanse motorrijders beter in de smaak zou vallen. De eerste Scrambler ging in 1962 in productie en eindigde in 1975, waarna het dus 40 jaar duurde voordat de Scrambler uit z'n as herrees.

De uitgekiende marketingcampagne betaalde zich uit. De nieuwe Scrambler was voor Ducati een regelrecht verkoopsucces, alleen al in het eerste jaar werden er 16.000 units wereldwijd verkocht, waarmee de motor in de 10 van best verkochte motoren in het eerste jaar terecht kwam.

Sinds de eerste Scrambler heeft Ducati zoveel verschillende uitvoeringen op de markt gezet dat je eerder kunt spreken van een merk binnen een merk. Het Scrambler Land of Joy avontuur begon in 2015 met de Icon, Urban Enduro, Full Throttle, Street Classic en Classic uitvoering, waar de Mach 2.0, Italia Independent Limited Edition, Flat Track PRO, Café Racer, Desert Sled, Sixty2 en Icon Dark werden toegevoegd. 

Voor wie wat meer spierballen wilde hebben lanceerde Ducati in 2018 het Scrambler 1100 platform, met de Scrambler 1100, 1100 Special en 1100 Sport, dat twee jaar geleden tot Scrambler 1100 PRO en Scrambler 1100 PRO Sport werd opgewaardeerd. Afgelopen jaar werd aan de Scrambler familie de Nightshift toegevoegd. 

Om het heugelijke feit te vieren dat er sinds de herintroductie maar liefst 100.000 Scramblers aan de man (en uiteraard vrouw) zijn gebracht, én dat het dit jaar 60 jaar geleden is dat de oorspronkelijke Scrambler op de markt is gezet, is Ducati met Carrera Eyewear een samenwerking aangegaan, dat al de officiële partner is van Ducati Corse voor de Eyewear Collection.

Dat heeft geresulteerd in een speciaal voor de gelegenheid gemaakte zonnebril, die in een zeer gelimiteerde oplage van 60 stuks wordt geproduceerd. De zonnebril is voorzien van het Scrambler logo op de rechterlens en heeft de klassieke "62Yellow" kleur. Uiteraard verpakt in een uniek doosje. De Limited Edition zonnebril is beschikbaar vanaf 1 oktober, exclusief bij Carrera e-commerce en Ducati e-commerce in Europa, in de Verenigde Staten zal 'ie alleen bij Carrera e-commerce beschikbaar zijn.