Zoeken

Ducati Diavel 1260 S Materico: special voor Milan Design Week

10 april 2019
Italianen zijn onmiskenbaar verweven met design, zeker in Milaan. Dus is het niet vreemd dat Ducati tijdens een rondetafelgesprek van de Milan Design Week het stylingproces dat leidde tot de geboorte van de nieuwe Diavel 1260 uit de doeken heeft gedaan. En voor de gelegenheid een one-off model heeft gemaakt: de Diavel 1260 S Materico.

 

Dat ontwerp en persoonlijkheid kernwaardes zijn bij Ducati wordt volgens de Italiaanse fabrikant door de deelname van het bedrijf aan de Milan Design Week nog eens extra onderstreept. 

Zoals ze het zelf zeggen: "de krachtige, krachtige Diavel 1260 is een symbool van een gedurfd, visionair proces, vandaar het "Beautiful Boldness / Visionary Design" evenement."

Het podium voor deze boeiende bijeenkomst was The Manzoni, het nieuwe restaurant en de permanente showroom, opgericht door de beroemde Britse ontwerper Tom Dixon, die koos om zijn nieuwe 'casa Milanese' in te wijden - een plek om zijn creaties te bewonderen in de dynamische setting van een restaurant - tijdens de Design Week.

Tijdens het evenement werden de onderwerpen industrieel ontwerp, creativiteit en architectuur bediscussieerd door Andrea Ferraresi, (Design Director Ducati), Mitja Borket (hoofd van Design Automobili Lamborghini), Piero Misani (R & D-directeur Pirelli), Woody Yao en Maha Kutay (Co -Directeuren Zaha Hadid Design), en gerenommeerde ontwerpers Walter De Silva (oprichter WDS Concept Design & voormalig hoofdontwerper van de VW Group) en Tom Dixon, eigenaar van The Manzoni. Met Michele Lupi (Tod's Men's Collections Visionary) als moderator. 

De deelnemers aan de ronde tafel deelden hun creatieve aanpak met een publiek van journalisten, gasten en vips. Belangrijke concepten kwamen naar voren uit het debat en de aanwezigen onderstreepten hoe, om een ​​evenwicht in ontwerp te bereiken, essentieel het is om het juiste compromis te vinden tussen het esthetische aspect en het doel.

Om zijn aanwezigheid op de Milan Design Week zo treffend mogelijk te benadrukken, presenteerde Ducati een speciale one-off versie van de Diavel 1260."We wilden hulde brengen aan de ongelooflijk artistieke en creatieve Milan Design Week door onze Diavel 1260 meer dapper en origineel dan ooit te maken", verklaarde Andrea Ferraresi, Ducati Design Director, toen hij dit eenmalige, aangepaste concept presenteerde. "De Diavel 1260 Materico brengt alle levendigheid van het gebruikte materiaal naar voren en de minutieuze aandacht voor detail die, samen met hightechcomponenten, deze fiets tot een effectieve combinatie van vorm en functie maakt".

De Diavel 1260 is een icoon van stijl, innovatie en prestaties en won onlangs de 'Red Dot Award: beste van het beste' in de categorie Product Design, een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.

De Diavel 1260 S Materico zal tijdens de Design Week te zien zijn in The Manzoni (via Manzoni n.5, Milaan). De Materico zal over een maand ook in Milaan te zien zijn tijdens MOARD, de eerste wereldwijde Motorcycle Artists and Designers show, die van 3 tot 5 mei in Palazzo del Ghiaccio wordt gehouden.