Motorfreaks - Custom bouwers geven eigen visie op Z900RS - details

Zoeken

Custom bouwers geven eigen visie op Z900RS

13 november 2017
In de korte periode dat de Z900RS sinds z’n Lancering op de Tokyo Motor Show publiek is gemaakt is de vraag naar Kawasaki’s nieuwe Retro Sport klassieker ongekend. Op de EICMA in Milaan werd de meest gestelde vraag “komen d’r nog meer?” beantwoord met de Z900 RS Café, maar d’r kan nog veel meer…

40 jaar Z erfgoed samengevat in het herontwerp van de Z legende heeft de afgelopen 4 weken aardig wat tongen losgemaakt, met volgens de groenen een ongekende vraag naar nieuws en informatie omtrent de retro-fiets, die bij Kawasaki het gat moet vullen van de uit productie genomen W800. Meest gestelde vraag die Team Green voor z’n kiezen kreeg was “kunnen we nog meer modellen verwachten?” werd in Milaan beantwoord met de Z900RS Café, een café racer interpretatie van de klassieke Z900. 

Dat is echter niet het enige wat je met de Z900RS zou kunnen doen. Om te onderstrepen hoe breed het RS concept zou kunnen worden geïnterpreteerd, gaf Kawasaki drie toonaangevende Japanse custom bouwers de opdracht breder, verder en ‘voorbij’ te denken en hun eigen invulling te geven aan het thema ‘herontwerp’ van de Z900RS. 

Met unieke toegang tot pre-productie modellen en de mogelijkheid met het personeel van de fabriek de converseren, keerden Bito R&D, Moto Corse en Doremi Collection terug naar hun werkplaatsen, vastbesloten alternatieve custom modellen te ontwerpen - als vervolg op de personalisatie die in 1972 begon met de Super Four en sindsdien is gecontinueerd. 

Het heeft drie bijzondere creaties opgeleverd, die meer mensen aan moeten zetten om iets speciaals met hun Z900RS te (laten) doen, elk vanuit een unieke invalshoek bekeken. Zelfs al blijft het maar bij een droom…

Meer informatie over de drie specifieke modellen is op de Beyond Z website terug te vinden.