Zoeken

CFMoto 700CL-X vanaf juli 2021 leverbaar voor speciale pre-order prijs

14 juni 2021
Eind vorig jaar was 'ie al aangekondigd, maar nu is de langverwachte CFMoto 700CL-X dan eindelijk daar. De 700CL-X is met zijn frisse kijk op neoklassiek het begin van ene nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van CFMoto. Vroege vogels kunnen profiteren van een mooie introductiekorting.

Het staat buiten kijf dat de Chinezen zich bij de 700CL-X hebben laten inspireren door de Yamaha XSR. Nu hebben we 'm nog niet in levende lijve mogen aanschouwen, maar afgaand op het beeld vinden we deze CL-X een stuk beter geslaagd. Maar dat is een kwestie van smaak.

Wat de 700CL-X uniek in z'n klasse maakt is dat 'ie standaard dankzij ride-by-wire technologie met tractie controle en cruisecontrol is uitgerust, evenals een slip-assist koppeling. Daarnaast heeft 'ie twee rijmodi: Eco en Sport, waarmee het karakter van het blok en de mate van tractiecontrole kan worden aangepast.

De nieuwe 699 cc staande twin is volgens de laatste gegevens goed voor 73 pk vermogen en 68 Nm koppel en dat zijn 2 paarden minder dan in december vorig jaar werd geclaimd. Niet dat we denken dat de lol er minder om zal zijn, ook 73 pk is meer dan genoeg voor een beetje lol op straat. Zeker wanneer je bedenkt dat 'ie slechts 196 kilo rijklaar weegt.

In een notendop: Continental ABS - Bosch injectiesysteem - USB-aansluiting - Adaptieve LED verlichting - LED richtingaanwijzers met uitdoof functie - Slipper koppeling - X-spoke wielen - Twee rijmodi (Economic & Sport). 

Wie nu intekent op de online pre-order kan bovendien genieten van een lanceringsprijs die € 600 lager ligt dan de normale verkoopprijs. Bij onze zuiderburen is dat trouwens 'slechts' € 500, maar daar zijn motoren sowieso al goedkoper. Intekenen kan via een button op de modelpagina, hier voor NL en hier voor BE.