Zoeken

BMW maakt prijs C 400 X bekend, binnenkort bij de dealer

7 december 2018
Het heeft iets langer geduurd dan we hadden gedacht, maar BMW's nieuwe motorscooter voor het midsize segment C 400 X zal binnenkort dan eindelijk bij de BMW Motorrad dealer te aanschouwen zijn. Ook z'n prijs heeft BMW nu bekend gemaakt en die is met € 8.084 een tikkie hoger dan een half jaar geleden nog geschat.

Meer dan een half jaar geleden is het al dat we naar Spanje mochten gaan voor een eerste kennismaking met de nieuwe BMW C 400 X, waarmee de Duitsers na het premium scooter segment zich nu willen gaan mengen in de veel interessantere scooter middenklasse. 

Maar dan wel op de BMW manier, ofwel volhangen met alle luxe die je maar kunt bedenken, als in een fullcolour TFT display inclusief connectiviteit en navigatie, Keyless Ride, zadel- en handvatwarming. Om even een paar luxe features te noemen, hoewel die geheel in BMW stijl wel in het accessoirepakket zijn ondergebracht.  

Daarnaast is de C 400 X - net als z'n grote broer C 650 Sport - voorzien van een Flexcase waarmee de bagageruimte onder het zadel in parkeerstand flink kan worden vergroot en heeft 'ie LED verlichting rondom met een koplampunit die verdacht veel op die van een GS lijkt). 

Tijdens de presentatie in het zonnige zuiden (is er in Europa überhaupt wel een plaats geweest waar het deze zomer niet zonnig is geweest) waren we dan ook enorm onder de indruk van wat BMW hier heeft neergezet, zeker ook omdat tijdens de presentatie nog werd benadrukt dat de prijs zeker onder de € 7.000 zou blijven. Waarmee het een serieuze concurrent zou zijn voor bijvoorbeeld de Yamaha X-Max 400 of Kymco Xciting 400.

Die 'zeker onder de 7K' is iets meer geworden, € 8.084,41 om precies te zijn. Vanaf € 8.084,41 welteverstaan. Want ook geheel in BMW traditie geldt dat de prijs nog maar de kale prijs is en moet er zoals gezegd voor alle leuke gimmicks nog flink wat extra flappen op tafel worden gelegd. 

Alleen al voor de kleur blauw moet nog eens € 59 worden afgetikt, het Comfort pakket met handvat- en zadelverwarming kost € 465,41, terwijl voor de Connectiviteit € 713,79 moet worden neergelegd. En dan hebben we nog € 365,74 voor Keyless Ride, € 259,56 voor de LED-koplamp en € 265,47 voor een diefstalalarmsysteem. En als je dan alles bij elkaar optelt blijkt het bedrag onder aan de streep ineens € 9.953,82 te zijn. 

De BMW C 400 X is vanaf 15 december bij de BMW Motorrad dealer te aanschouwen. Met alle toeters en bellen mag BMW's nieuwe midsize motorscooter aan de prijzige kant zijn, maar tegelijkertijd denken we niet dat er ook nu het overgrote deel full options de deur uit zal gaan.