Zoeken

BMW kondigt nieuwe F 750 GS, F 850 GS en F 850 GS Adventure aan

17 juli 2020
Het seizoen is in veel landen als gevolg van de lockdown situaties nog maar net op gang, of BMW komt al met nieuwe kleuren voor de middenklasse GS familie. Daarnaast hebben de Duitsers een speciale '40 Years GS Edition' van de F 750 GS, F 850 GS en F 850 GS Adventure uitgebracht.

Je kunt er de klok op gelijk zetten, elk jaar rond deze tijd presenteert BMW met nieuwe kleuren voor het komende modeljaar, waaruit kan worden geconcludeerd dat die modellen voor dat komende modeljaar niet zullen worden gewijzigd. 

Technisch gezien zijn deze drie nieuwe middenklasse GS modellen dus bijna identiek aan het 2020 model. Bijna, want het drietal heeft van BMW nu standaard LED knipperlichten gekregen, evenals een USB oplaadpunt rechts naast de cockpit. ABS Pro en DTC (Dynamic Traction Control) zijn nu eveneens standaard, waardoor je dus méér waar voor je geld krijgt. 

En daar is het niet bij gebleven. Tenminste, voor wat de F 850 GS en GS Adventure betreft,  die zijn nu standaard voorzien van BMW's welbekende TFT kleurendisplay met Bluetooth connectiviteit. De standaarduitrusting van de F 850 GS is verder uitgebreid met een mechanisme om het windscherm in hoogte te verstellen. 

Het volledig uitschakelen van het ABS is in de toekomst niet meer toegestaan ​​onder wettelijke homologatieregels. De rijmodi Enduro en Enduro Pro bieden hiertoe aangepaste bedieningselementen. De ABS-functie kan nog steeds worden uitgeschakeld op het achterwiel in de rijmodus Enduro Pro (alleen BMW F 850 ​​GS en BMW F 850 ​​GS Adventure).

De F 750 GS wordt standaard geleverd in de kleur Light White, daarnaast is er de Stijlvariant Sport in San Marino blue metallic. Basiskleur bij de F 850 GS is Racing red, de Stijlvariant Rallye is uitgevoerd in Racing Blue metallic. Tot slot de F 850 GS Adventure, die heeft als basiskleur Ice grey, de Stijlvariant Rallye kenmerkt zich door de Kalamata metallic matte lakafwerking. 

Daarnaast is van alle drie de modellen een speciale '40 Years GS Edition' gemaakt, met frisse dynamische kleuren, een opvallend '40 Years GS' logo én nog een paar extra accessoires.