Zoeken

BMW gaat 23 september high-performance S 1000 RR aankondigen

22 september 2020
BMW gaat woensdag 23 september een nieuwe Supersport aankondigen, waarvan we vermoeden dat 'ie als M1000RR door het leven zal gaan. De nieuwe motor zal live in een video podcast op YouTube worden gepresenteerd om 's ochtends 9 uur.

"Ervaar de ultieme wil om te winnen en de pure vraag naar performance. Mis de aanstaande exclusieve #RideAndTalk live video podcast niet, want we gaan wat groots onthullen. #BornOnTheRacetrack! #MakeLifeARide" Met deze omschrijving heeft BMW de video podcast al op haar YouTube kanaal klaargezet.

Hoewel er met geen woord over een eventuele nieuwe modelnaam wordt gerapt, zijn er aanwijzigingen dat BMW's nieuwe extreme Supersport M1000RR gaat heten. Vorig jaar registreerde BMW Motorrad hiervoor een handelskenmerk, daarnaast is in de thumbnail van de podcast video in de mist het silhouet van een S1000RR te zien en is boven de tekst "Born on the Racetrack het M-logo te zien. 

Waar M bij de autotak van BMW al sinds jaar en dag een bekend fenomeen is, werd het met de laatste versie van de S 1000 RR pas voor het eerst bij de Motorrad afdeling toegepast, waar tot M de twee letters HP (High Performance) voor sportievere versies had gestaan. De S 1000 RR was leverbaar met een M-pakket, daarnaast is sinds de lancering de lijst met M-accessoires verder uitgebreid.

 

Een M1000RR zou het logische vervolg zijn van het M Performance Parts programma, waarbij enerzijds de motor volhangen is met M Performance Parts en anderzijds het blok nog een flinke oppepper heeft gekregen om competitief te zijn in het WK Superbike. Het grootste probleem waar Sykes en Laverty dit seizoen mee worden geconfronteerd is het gebrek aan vermogen ten opzichte van de Panigale V4 R en CBR1000RR-R, die op het rechte stuk tot wel 15 km/u harder gaan. 

Ook ligt het in de lijn der verwachtingen dat BMW haar nieuwe vlaggenschip op sportief gebied van aerodynamische winglets zal hebben voorzien, net als Ducati en Honda dat inmiddels hebben gedaan. Tot slot leren de spiegels en kentekenplaathouder met knipperlichten ons dat de fiets straatlegaal is, in tegenstelling tot de HP4 Race die alleen op het circuit mag worden gebruikt. 

Mocht de motor morgen inderdaad worden onthuld als M1000RR, dan is in de nabije toekomst een een M1000XR en M1300GS te verwachten, want ook van die namen heeft BMW het handelskenmerk geregistreerd.