Zoeken

Aprilia Dorsoduro en Shiver 900 bij de dealer

4 augustus 2017
Het heeft even geduurd, maar de nieuwe Aprilia Dorsoduro 900 en Shiver 900 zijn sinds kort bij de officiële Aprilia dealers te aanschouwen. Het mooie van de twee middenklassers uit Noale is niet alleen dat ze er Italiaans geil uitzien, maar bovendien dat ze zeer aantrekkelijk zijn geprijsd. En bij de dealer klaar voor een proefrit staan.

We hebben het al meer gezegd, het middensegment is langzaam richting de eenliter fiets aan het verschuiven en ook Aprilia is met de nieuwe Shiver en Dorsoduro 900 meegegaan in deze trend, door het blok van de ‘oude’ 750 op te boren naar 896 cc, waardoor de koppelkromme nu over de hele linie ver boven die 750 ligt. En dat is niet het enige wat Aprilia bij beide modellen heeft vernieuwd. 

Nieuw op de Dorsoduro 900 en Shiver 900 is het TFT kleurenscherm, dat een oase van rust uitstraalt en daardoor supergoed afleesbaar is. Bijkomend voordeel van het TFT scherm is dat de menustructuur nu veel intuïtiever werkt. Nieuw is ook het elektronicapakket, met verbeterd ride-by-wire en 3 standen tractiecontrole, terwijl net als bij de 750 er 3 rijmodi beschikbaar zijn: Sport, Tour en Rain. De tractiecontrole is trouwens eenvoudig uit te schakelen (zelfs onder het rijden), terwijl ook het ABS uit te schakelen is (alleen bij stilstand).

Mocht je van mening zijn dat Aprilia met de vernieuwingen niet ver genoeg is gegaan, dan hebben de Italianen nog twee troeven achter de hand: de waanzinnig gave styling en de superscherpe prijs: de Shiver 900 heeft een prijskaartje van € 9.694, voor de Dorsoduro 900 moet € 10.994 worden neergelegd. En dat is al inclusief de onvermijdbare kosten.

De nieuwe Aprilia Dorsoduro 900 en Shiver 900 staan inmiddels bij de officiële Aprilia-dealers gereed voor een spectaculaire proefit.