Zoeken

Aprilia begint uitlevering RSV4 X

9 september 2019
Aprilia is begonnen met het uitleveren van de RSV4 X, de ultieme RSV4 waarvan er slechts X worden geproduceerd om het X-jarige jubileum van een uitzonderlijk project te vieren. Max Biaggi is een van die X gelukkigen en nam zijn X meteen mee naar het circuit van Mugello.

We hebben d'r al eerder uitgebreid aandacht aan besteed, aan Aprilia's RSV4 X die dit voorjaar tijdens de introductie van de RSV4 1100 Factory op het circuit van Mugello werd gepresenteerd en waar we destijds dus alleen maar naar konden kijken. En nog steeds, want de kans dat we ooit ons been over de RSV4 X kunnen gooien is nog kleiner dan het winnend lot van de staatsloterij. 

Reden: van de RSV X worden er slechts tien gemaakt en dat zou wel eens de kleinste productieserie ooit van een motorfiets kunnen zijn. De RSV4 X komt trouwens niet bij Aprilia van de band rollen, maar wordt op de Aprilia Racing afdeling met de hand gebouwd.

Een van die tien gelukkigen die 'm hebben weten te bemachtigen is Aprilia ambassadeur Max Biaggi, die zijn RSV4 X de doop gaf op het circuit van Mugello, als officiële aftrap van de uitlevering van de fiets. Er is er ook eentje voor Aprilia MotoGP coureur Andrea Iannone in de maak. Max en Andrea waren er als de kippen bij toen de motor online kon worden besteld. 

Max Biaggi:
Over het circuit van Mugello knallen met de RSV4 X is altijd een fantastische kick. Op deze fiets is het gevoel exact gelijk aan een racemachine en vanaf het eerste moment voelde het alsof ik nooit met racen was gestopt. 

Vanaf het moment dat het online bestelformulier van de RSV4 X in april was opengesteld was de fiets binnen enkele uren tijd uitverkocht. En dat vinden wij niet vreemd: met een drooggewicht van 165 kilo en een topvermogen van 225 pk is het een van de meest extreme productiemotoren van deze planeet.