Zoeken

A2 versies van Brutale 800 en F3 675

10 januari 2019
Goed nieuws voor liefhebbers van MV Agusta die net hun A2 rijbewijs hebben gehaald. De Italianen uit Varese hebben namelijk een A2 versie van de Brutale 800 en F3 675 uitgebracht.

Een andere, maar niet minder opvallende interpretatie van de MV Agusta geest, zo omschrijft MV de A2 uitvoeringen van de Brutale 800 en F3 675. De Brutale 800 blinkt volgens MV uit in z'n precieze stuureigenschappen, rijgemak, laag gewicht en onmiskenbare aandacht voor detail. Terwijl de F3 675, die voor het circuit gemaakt is, toonaangevende performance biedt die zich naar en onvergetelijke ervaring op straat én circuit vertaalt. 

Mooie woorden van MV en voor wat betreft de aandacht voor detail hebben ze zeker gelijk, maar de rest mag wat ons betreft toch wel met een korreltje zout worden genomen. Zeker de Brutale 800 was afgelopen jaar in het vergelijk met de Monster 821 alles behalve gemakkelijk te rijden, hoewel we daar wél bij moeten aantekenen dat we toen met de Brutale 800 RR op pad waren geweest. 

Het mooie is echter dat juist dát als hét pluspunt van MV kan worden gezien, dat je d'r wel wat voor moet doen om het onderste uit de kan te kunnen halen. Net als dat een Ferrari of Lamborghini geen allemansvriendjes moeten zijn. 

Neemt niet wel dat het wel een goede zaak is dat MV Agusta van twee spraakmakende modellen een A2 variant heeft uitgebracht. Niet dat we denken dat ze d'r veel van zullen verkopen, het is natuurlijk wél een MV en het prijskaartje zal dan ook wel navenant zijn. Oh ja, ze kunnen trouwens probleemloos van 35 kW naar 70 kW (en vice versa) worden omgezet.