Zoeken

6 januari dealerintroductie Kawasaki Z900RS

5 januari 2018
Het was dé grote klapper afgelopen jaar op de EICMA in Milaan, Kawasaki's nieuwe Z900RS retro-klassieke reïncarnatie van de roemruchte 1972 Z1. Komend weekend is de dealerintroductie van de RS en daarvoor heeft Team Green flink uitgepakt.

"Als jullie dit jaar geen enkele gewone Z900 meer verkopen, dan snap ik dat best," was de eerste reactie van Vincent tijdens de introductie van de Z900RS eind november afgelopen jaar in een zonovergoten Spanje. 

Nu had die Burger in het verleden al de loftrompet gestoken over Yamaha's XRS, Ducati's Scrambler, Honda's CB1100, BMW's R NineT en alles van Triumph wat maar met retro-saus is overgoten, maar dat alles bij elkaar opgeteld kon nog niet tippen aan zijn lovende woorden over de nieuwe Z900RS.

Nu heeft Kawasaki zelf ook hoge verwachtingen van de Z900RS en om die reden hebben de groene jongens voor de dealerintroductie komend weekend flink uitgepakt. Nu zal het feestje bij de ene dealer waarschijnlijk wat uitbundiger zijn dan bij de andere, maar een hapje en een drankje zit er altijd wel in. Alleen dat al is reden genoeg om zaterdag 6 januari even bij de Kawa dealer langs te gaan, kun je meteen de nieuwe Z900RS aan den lijve aanschouwen.