Zoeken

50 jaar Z: 50th Anniversary modellen van Z900RS en Z650RS

6 januari 2022
In het kader van 50 jaar Z is Kawasaki teruggekeerd naar de roots van de Z. Voor de 50th Anniversary edities van de retro modellen Z900RS en Z650RS hebben de Japanners in Akashi gekozen voor de iconische "Fireball" kleuren van de originele Z1.

Kawasaki verlegde de grenzen van de Retro Sport-scene nog verder en keerde terug naar de roots van het merk Z en koos voor het iconische "Fireball"-patroon van de originele Z1 voor de 50-jarige jubileumedities van het retro-sportmodel Z900RS en Z650RS. Speciaal voor deze modellen is een speciaal schilderproces ontwikkeld.

De snoepkleuren van de tank en het koetswerk zijn in lagen aangebracht om een ​​diepe, glanzende textuur naar voren te brengen die de inherente schoonheid van deze machines versterkt. Als aanvulling op de rijke kleuren zijn de frames van beide machines afgewerkt in glanzend zwart en hebben ze een speciaal stoelleder met een textuur die verschilt van het standaardmodel, evenals stiksels in verschillende kleuren.

Beide machines zijn voorzien van goudkleurige wielen en "Double Overhead Camshaft"-emblemen die doen denken aan het verleden en met trots het "Z 50th"-logo op de bovenkant van de tank. Bovendien zijn de linker- en carterdeksels van de Z900RS voorzien van een 'DOHC'-embleem.