Zoeken

2018 NIKEN Demo Tour

12 juni 2018
Sinds de introductie enkele weken geleden in de Oostenrijkse Alpen snappen we het hoe en vooral waarom wel van de NIKEN, maar minstens zo belangrijk is de publieke opinie. Om die reden heeft Yamaha de NIKEN Demo Tour opgezet, om motorrijders in heel Europa te laten kennismaken met de controversiële driewieler.

Mocht je de afgelopen vijf jaar onder een rots hebben geleefd, in navolging van de Tricity presenteerde Yamaha op de 2017 EICMA in Milaan de NIKEN, 's werelds eerste - van Yamaha's unieke Leaning Multi-Wheel technologie (LMW) voorziene - driewieler motorfiets. 

Voor de geschiedenis van de LMW technologie moeten we zelfs terug naar de Tokyo Motor Show van 2013, waar deze het eerst aan het grote publiek werd getoond en werd met veel enthousiasme ontvangen. Na de presentatie een jaar later van de eerste LMW, de Tricity, kondigde Yamaha President en CEO Hiroyuki Yanagi tijdens de Aziatische launch van de driewieler in Thailand al aan dat de LMW familie uit in totaal zes modellen zou bestaan, om een zo breed mogelijk spectrum aan rijders aan te spreken. 

Het idee achter de LMW techniek is eigenlijk heel simpel, 2 wielen bieden meer grip dan 1 wiel en dus kun je nóg harder de hoek omgaan. Of, zoals Yamaha het zelf zegt, "ongeëvenaarde controle over de rijbeleving bieden." Of nog zo een, "door de extra stabiliteit die het innovatieve chassis biedt, heeft de berijder van een NIKEN optimale controle en maximale grip. De NIKEN biedt rijders misschien wel de meest opwindende rijervaring ter wereld."

Prima scheurijzer dus voor in de bergen, of elke andere mooie bochtige weg waar dan ook, zo was onze ervaring in de Alpen. Wat sturen betreft voelt 't eigenlijk aan als een gewone motorfiets, maar dan eentje met heel veel grip aan de voorkant. 

Nu snapt Yamaha als geen ander dat wat de boer niet kent, hij niet vreet, en dus reist de NIKEN Demo Tour nu door Europa om de beste locaties te vinden om het grote publiek zelf te laten ervaren wat deze motor zo uniek maakt. Net als dat buitenlands eten best wel lekker is op z'n tijd.

De NIKEN Demo Tour loopt van juni t/m oktober 2018 en zal te bezoeken zijn in de onderstaande landen:

Nederland
Frankrijk
Italië
Duitsland
Spanje
Verenigd Koninkrijk
Griekenland
Roemenië
België
Finland
Zweden
Oostenrijk
Zwitserland
Portugal
Noorwegen
Slovenië

Meer informatie over de NIKEN tour op www.niken-tour.eu.