Zoeken

Zero Motorcycles haalt $107 miljoen op in nieuwe investeringsronde

3 oktober 2022
Zero Motorcycles heeft afgelopen week een nieuwe financieringsronde afgesloten, waarin het Amerikaanse bedrijf 107 miljoen dollar aan investeringen heeft opgehaald. De investeringsronde zag de participatie van enerzijds strategische partners als Polaris, Exor en Hero MotoCorp, en anderzijds ook financiële investeerders, waaronder vaste partner Invus.

“Sinds Zero Motorcycles het levenslicht zag in een garage in Santa Cruz, wist het merk de categorie van premium elektrische motoren en aandrijvingen vorm te geven en te definiëren.”, zegt Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles. “Met meer dan 20.000 verkochte voertuigen verzamelde Zero intussen meer dan 265.000.000 kilometer aan ervaring, zowel on- als offroad.” 

Het merk verfijnde ook de meeste geavanceerde aandrijvingstechnologie voor voertuigen tussen elektrische fietsen en elektrische auto’s, aangestuurd door het Cypher III-besturingssysteem. Bovendien bouwde het bedrijf ook een innovatief en wereldwijd merk uit dat hoog aangeschreven staat binnen de industrie. 

“Deze financiering zorgt ervoor dat we onze activiteiten op wereldwijde schaal verder kunnen uitbouwen”, aldus Paschel. “Het zorgt er ook voor dat we nieuwe modellen kunnen ontwikkelen en op de markt brengen om zo onze snelle groei blijvend te ondersteunen. We verwelkomen van harte onze strategische partners en nieuwe investeerders in ons consortium. Bovendien zijn we uiterst dankbaar ten opzichte van Invus en hun niet-aflatende steun en toewijding aan Zero’s missie en visie.”

De zakelijke strategie van Zero berust op drie steunpilaren: motorfietsen voor consumenten (waar Zero een uitgebreid gamma aan weg, adventure sport en dual sport motoren aanbiedt), fleet sales (waar Zero aanwezig is in meer dan 200 politie- en andere overheidsdiensten wereldwijd), en aandrijvingen (waar de technologie van Zero bijdraagt aan de elektrificatie van toonaangevende producten van hun partners).

Met deze nieuwe financieringsronde heeft Zero Motorcycles intussen meer dan 450 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald. Dat geeft het merk alle nodige middelen om de grenzen van elektrische tweewielers en elektrische aandrijvingen te blijven verleggen en om de elektrificatie van de motorfiets- en powersportwereld te blijven aanvoeren.