Zoeken

Yamaha NIKEN volgmotor Giro, Tour en Vuelta

16 maart 2019
Om de NIKEN bij het grote publiek onder de aandacht te krijgen is Yamaha een strategische samenwerking met de A.S.O. en RCS Sports aangegaan, de organisatoren van de drie grootste wielerwedstrijden van Europa: de Giro, de Tour de France en de Vuelta.

De driejarige samenwerking die Yamaha met de wielerorganisaties is aangegaan verzekert het merk met de gekruiste stemvorken ervan dat de NIKEN tot aan het einde van het 2021 seizoen goed onder de aandacht zal komen.

De motoren zullen worden gebruikt door de directie en commissarissen en door de officiële ondersteunende teams van deze wielerwedstrijden.

De NIKEN rijders krijgen een lijst met veeleisende verantwoordelijkheden toegewezen tijdens deze internationale sportevenementen. De belangrijkste taken zijn onder meer het leveren van medische hulp, het wisselen van wielen voor de wielrenners, het vervoeren van eten en drinken en het reguleren van de ritten en de reclamekaravaan.

Eric de Seynes, president van Yamaha Motor Europe N.V.
"Deze nieuwe overeenkomst met de organisatoren van de drie meest prestigieuze wielerevenementen ter wereld vormt een perfecte gelegenheid om het enorme potentieel van de Yamaha NIKEN te demonstreren. Competitie zit diep geworteld in Yamaha's DNA en dankzij deze samenwerking kunnen we een essentieel onderdeel zijn in het soepel laten verlopen van enkele van de grootste sportevenementen ter wereld. Met de assistentieteams die talloze kilometers afleggen in het hart van

Europa, is dit ook een geweldige kans voor Yamaha om zijn revolutionaire product dichter bij het publiek te brengen en de prestaties en betrouwbaarheid te tonen, ongeacht het terrein of de omstandigheden. De Yamaha NIKEN onderscheidt zich door zijn multifunctionele karakter, de motor is geschikt voor motorrijders van alle niveaus en heeft de unieke eigenschap om op elke weg ongeëvenaard comfort en rijveiligheid te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat de NIKEN perfect geschikt is voor de behoeften van alle rijders die de uitdagende taak hebben om deze grote sportevenementen in goede banen te leiden."