Zoeken

Triumph gaat fietsen: XCX Mountainbike

29 november 2017
Triumph lanceert een Triumph XCX Mountainbike in een gelimiteerde oplage van 500 stuks wereldwijd. Net als de gemotoriseerde variant beschikken zij volgens de Britten over de hoogste specificaties en zijn ze gemaakt voor alle terreinen.

De nieuwe Triumph XCX mountainbike is verkrijgbaar vanaf januari 2018 en beschikt over een speciaal 6061 lichtgewicht aluminium frame dat zeer wendbaar is en leverbaar is in verschillende maten. Mooi detail is dat de kabels door het frame lopen, wat zorgt voor een strak uiterlijk.

De fiets is uitgerust met een Rockshox XC30 voorvork, die vol zit met de legendarische Rockshox technologie en beschikt over een veerweg van 100mm. Hieraan is de nieuwe Shimano M7000 SLX 11 versnelling set toegevoegd, inclusief de Shadow RD SLX 11 Speed derailleur, HG cassette en het RAPIDFIRE PLUS schakelmechanisme, inclusief versnellingsindicator.

Dit gecombineerd met de nieuwe FSA Comet Megaexo crankstel en een KMC X11 ketting, zorgt ervoor dat de duurzaamheid van de aandrijving is gegarandeerd ongeacht het terrein. De remmen zijn verzorgd door Shimano, waarbij zowel aan de voorzijde als de achterzijde Shimano M315 hydraulische remklauwen zijn gemonteerd met Shimano 180/160mm schijven met meer dan voldoende remvermogen.

Om het comfort te garanderen is het 142mm WTB Volt Race zadel opgenomen in de standaarduitrusting van de Triumph XCX Mountainbike. De Velo lock-on handvatten zijn voorzien van Triumph logo en zijn bevestigd aan de uiteinden van het aluminium stuur dat 720mm breed is voor meer controle en comfort.

Grip word gegarandeerd door 27,5” Kenda Slant 6 banden, die gemonteerd zijn op lichtgewicht Alex AJ2 vergen met Shimano & Formula assen en rvs spaken, die zwart zijn afgewerkt.

Van de gelimiteerde oplage van 500 komen er vanaf januari 2018 slechts enkele naar de Benelux, waar ze verkrijgbaar zijn bij de Triumph dealer voor € 950,-. Net zoals op de motoren genieten de eigenaars van 2 jaar garantie.