Zoeken

Polaris gaat 10-jarige samenwerking aan met Zero

30 september 2020
Polaris, de wereldwijde marktleider in wat ze zelf Powersports voertuigen noemen, heeft een 10-jarig partnerschap getekend met Zero Motorcycles, wereldleider op het gebied van aandrijflijnen en technologie voor elektrische motorfietsen. Doel is om binnen 5 jaar binnen alle productgroepen een elektrisch alternatief aan te kunnen bieden.

Dit exclusieve partnerschap in offroad-voertuigen (ORV) en sneeuwscooters is een hoeksteen van rEV’d up, de langetermijnstrategie van Polaris om het bedrijf te positioneren als leider in de elektrificatie van powersports. Met rEV’d up wil Polaris klanten tegen 2025 een optie voor elektrische voertuigen bieden binnen elk van zijn kernproduct segmenten, waarbij het eerste voertuig uit het Zero-Polaris-partnerschap eind 2021 debuteert.

“Dankzij de vooruitgang op het gebied van kracht, prijsstelling en prestaties in de afgelopen jaren, en met de stijgende interesse vanuit de klant is dit het juiste moment voor Polaris, met Zero Motorcycles als een belangrijke strategische partner, om ons rEV'd-initiatief te implementeren en agressief te versnellen onze positie in de elektrificatie van powersports", aldus Scott Wine, voorzitter en CEO van Polaris. 

"De baanbrekende elektrificatie-ervaring, bewezen leiderschap en elektrische aandrijflijntechnologieën van Zero Motorcycles zijn ongeëvenaard op de markt. We zijn van mening dat dit transformatieve partnerschap ons in staat zal stellen technologische hindernissen rond bereik en kosten te overbruggen. Door gebruik te maken van de sterke punten van onze teams en een gedeelde cultuur van innovatie en passie voor deze branche, zullen Polaris en Zero samenwerken om de toekomst van powersports vorm te geven."

"Wij bij Zero Motorcycles zijn allemaal verheugd en vereerd om deel uit te maken van deze brancheveranderende strategische relatie met Polaris, terwijl we samenwerken en samen de technologieën en voertuigplatforms ontwikkelen die de toekomst van elektrificatie in de motorsport mogelijk maken", aldus Zero Motorcycles CEO Sam Paschel. “Dit revolutionaire partnerschap brengt twee ongelooflijk getalenteerde teams samen om de elektrische opties in de motorsport drastisch uit te breiden. Onze EV-expertise en miljoenen kilometers aan real-world, rubber-meets-the-road EV-ervaring, in combinatie met Polaris 'brede productportfolio, schaal, supply chain en marktleiderschap, maken dit een doorbraak voor elke liefhebber van powersports.' '

Met het scala en brede productassortiment van Polaris wordt dit strategische partnerschap het grootste in de geschiedenis van Zero Motorcycles. Onder deze exclusieve overeenkomst van 10 jaar zal Polaris geëlektrificeerde ORV's en sneeuwscooters ontwikkelen, produceren en verkopen met behulp van Zero's aandrijflijntechnologie, hardware en software. 

Zero Motorcycles ontwerpt, fabriceert en ontwikkelt elektrische motorfietsen sinds 2006, en deze samenwerking geeft Polaris toegang tot meer dan 14 jaar ongeëvenaarde ervaring en intellectueel eigendom. Zero Motorcycles is de enige motorfabrikant die met succes een complete elektrische productlijn op de markt heeft gebracht en wordt beschouwd als de leider op het gebied van motor-EV-technologieën, subsystemen, componenten en ontwerpen.

“REV’d up is meer dan alleen aanwezig zijn in de ruimte van elektrische voertuigen; dit gaat over het gebruik van de volgende generatie technologie om een ​​toonaangevend elektrisch aanbod te ontwikkelen binnen de juiste voertuig segmenten voor onze berijders en ons bedrijf. Dit gaat over het nemen van een gedurfde stap om grote dingen te doen, ”zei Wine. “Met meer dan $ 1 miljard aan verkoop van elektrische voertuigen in het afgelopen decennium hebben we een waardevolle basis gelegd op zowel de markt voor bedrijfsvoertuigen als personenauto's. Door gebruik te maken van capabele partners, zoals Zero, zullen we die basis voortzetten om op winstgevende wijze elektrische voertuigen te leveren met het bereik, de waarde en prestatiekenmerken die zowel bestaande als toekomstige klanten willen. "