Zoeken

Piaggio Museum opgenomen in TripAdvisor Hall of Fame

2 september 2019
Deze zomer heeft het Piaggio-museum in Pontedera, het grootste motormuseum in Italië en één van de grootste in Europa, voor het vijfde jaar op rij het certificaat van uitmuntendheid gekregen van TripAdvisor. Hiermee heeft het museum een plekje veroverd in de TripAdvisor Hall of Fame.

Piaggio is al sinds eind 1800 een groot onderdeel van de Italiaanse geschiedenis en industrie. In het museum – dat een oppervlakte van 5000 vierkante meter beslaat – word je meegenomen in dit bijzondere stukje geschiedenis. In de stijlvolle, industriële expositieruimtes vind je meer dan 250 oude en nieuwere voertuigen. 

Naast aan de iconische Vespa’s zijn er collecties gewijd aan de merken Piaggio en Ape en aan de motor- en racegeschiedenis van de merken Gilera, Moto Guzzi en Aprilia. Zo vind je er motoren van wereldkampioenen Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi en Manuel Poggiali.

Het museum heeft constant de erkenning van TripAdvisor gehad, elk jaar sinds 2015. Doordat de Award nu voor het vijfde jaar op rij is toegekend, heeft het Piaggio Museum een plek verdiend in de TripAdvisor Hall of Fame. TripAdvisor is 's werelds grootste reisplatform, opereert in 49 markten en bereikt ongeveer 490 miljoen bezoekers per maand. 

Sinds de opening van het museum hebben 700.000 mensen van over de hele wereld het museum in Pontedera gezocht. Het museum werd geopend in 2000 en kreeg een 2018 een enorme make-over. Een mustsee voor iedere motor- en Italië-liefhebber en wij kunnen het weten, we zijn er zelfs al twee keer geweest, in 2012 en 2018!