Zoeken

Ook KTM laat Intermot en EICMA 2020 schieten

2 april 2020
Een dag na BMW heeft ook KTM het besluit aangekondigd om niet op de Intermot in Keulen en de EICMA in Milaan aanwezig te zijn. Volgens KTM gaat het om een strategische beslissing in het kader van de COVID-19 pandemie.

Als gevolg van de coronacrisis, die de komende tijd nog wel een flinke impact op ons leven zal hebben, heeft KTM zijn bedrijfsstrategie voor 2020 herzien en daarin fundamentele beslissingen genomen. 

Omdat op motorbeurzen een grote menigte zich in een besloten ruimte verzamelt, wat de verspreiding van het coronavirus bevordert, heeft KTM besloten dit jaar niet aanwezig te zullen zijn op motorbeurzen. 

Deze fundamentele beslissing treft dus ook de Intermot in Keulen in oktober en de EICMA in Milaan in november. Bovendien is het de vraag of deze motorshows dit jaar überhaupt kunnen plaatsvinden. 

KTM belooft echter dat de beslissing niet op de Intermot en EICMA te staan geen invloed zal hebben op de ontwikkeling van toekomstige modellen. Het nieuws zal alleen op een andere manier wereldkundig worden gemaakt. De raad van bestuur van KTM merkt passend op dat de remhendel momenteel even is aangetrokken, maar dat het gashendel de komende maanden weer helemaal zal worden opengedraaid. 

KTM bestuurslid Hans Trunkenpolz:
"Beurzen zijn belangrijke mijlpalen voor de hele motorindustrie, maar gezien de huidige situatie hebben de gezondheid van mensen en het welzijn van onze medewerkers een hogere prioriteit. We gaan met grote zorg deze weg in en zouden als bedrijf heel blij zijn als de beursorganisatoren - vooral de EICMA-beurs - zouden overwegen om de beursdata uit te stellen tot 2021. Omdat we hopen en verwachten dat de situatie tegen die tijd weer normaliseert."