Zoeken

MV Agusta tekent nieuwe deal met Lewis Hamilton

7 september 2017
MV Agusta heeft een nieuwe deal gesloten met Lewis Hamilton. De leider in het Formule 1 wereldkampioenschap gaat opnieuw een motor ontwerpen voor de Italiaanse fabrikant.

Een groot succes, zo omschrijft MV Agusta de eerdere samenwerking tussen MV en Lewis Hamilton, wat destijds resulteerde in een Dragster RR LH en - aldus de Italianen - binnen enkele uren na z’n onthulling was uitverkocht. 

Nu kan MV Agusta momenteel wel weer zo’n boost gebruiken - als het enige nieuws dat je te vertellen hebt is dat nu alle modellen Euro4 zijn gehomologeerd, dan zegt dat voldoende - en dus heeft Giovanni opnieuw een balletje bij Lewis opgegooid die daar wel oren naar had. 

Giovanni Castiglioni, MV Agusta president:
Ik ontmoette Lewis een paar jaar geleden toen hij onze Customer Care afdeling belde en op een nederige toon vroeg of ‘ie een speciaal kon kopen. Na wat 1 op 1 motoren voor Lewis te hebben ontworpen hebben we onze passie in een partnerschap omgezet met de creatie van de succesvolle Dragster RR LH, die in een beperkte oplage van 244 is geproduceerd. 
Ik ben erg verheugd en trots om deze samenwerking voort te zetten, wat de komende maand zal resulteren in nieuwe MV’s die samen met Lewis zijn ontworpen.

Lewis Hamilton:
Ik ben erg verheugd mijn samenwerking met MV Agusta voor te zetten. Ik werk graag samen met Giovanni en de mannen bij MV Agusta, hun passie voor engineering en aandacht voor detail heeft verbluffende, originele motoren opgeleverd. Mijn projecten bij MV Agusta zijn een geweldige manier om mijn passie voor motorrijden met mijn interesse in creatief ontwerp te combineren en ben dus erg betrokken bij het CRC design team.