Zoeken

MV Agusta deels in Russische handen

25 juli 2017
MV Agusta is deels in Russische handen gekomen. ComSar Invest, een investeringsfonds dat onderdeel is van de Black Ocean Group, heeft een minderheidsaandeel genomen in de MV Agusta Holding, dat nu weer 100% eigenaar van de MV Agusta Motor S.p.A. is.

Hoeveel geld er met de transacties zijn gemoeid is niet bekend gemaakt, maar in de nieuwe constructie moet er voor de Italianen weer genoeg geld voorhanden zijn om er weer even tegenaan te kunnen. 

Het was al langer bekend dat MV in gesprek was met de Black Ocean Group, dat naar nu bekend is gemaakt een aandeel in MV Agusta heeft genomen. Black Ocean Group is in eigendom van de Russische gas- en oliemagnaat Timur Sardarov. 

ComSar Invest, dat onderdeel is van de Black Ocean Group, heeft niet in het productiebedrijf MV Agusta Motor S.p.A. zelf, maar in de overkoepelende MV Agusta Holding aandeel genomen. Over de grootte van het aandeel zijn geen uitspraken gedaan, MV spreekt zelf over een aanzienlijk minderheidsbelang. 

Een deel van de opbrengst van de MV Agusta Holding hebben de Italianen meteen gebruikt om met Mercedes AMG af te rekenen. Enkele jaren geleden had AMG 25% aandeel genomen in de MV Agusta Motor S.p.A. en die aandelen heeft de MV Agusta Holding nu weer teruggekocht. Daarnaast heeft MV Agusta Motor S.p.A. een financiële injectie gekregen van MV Agusta Holding, waardoor het reorganisatieplan nu in werking kan worden gezet.