Zoeken

Moto Guzzi presenteert plannen nieuwe fabriek en museum

16 september 2021
Afgelopen week heeft Moto Guzzi "De weg naar 2021: de komende 100 jaar van Moto Guzzi" gepresenteerd, het grote project voor het behoud en de herstructurering van het complex waar dit jaar exact een eeuw elke motorfiets van het merk met de Adelaar werd geproduceerd.

 

Tijdens de presentatie op 10 september in Mandello del Lario zijn door Moto Guzzi de plannen voor een nieuwe fabriek en museum uit de doeken gedaan. Het futuristische project voorziet in een locatie met open ruimtes die toegankelijk zijn voor het publiek, een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap, gebaseerd op cultuur, design en mechanica, met een sterke focus op het ecologische aspect die aansluit op de hedendaagse trends.

De nieuwe fabriek wordt een ontmoetingsplaats voor Guzzi-bikers en voor jongeren en internationale toeristen die geïnteresseerd zijn in de verbazingwekkende en unieke kenmerken van de producten van het merk. 

De herbestemming, van de hand van architect Greg Lynn, is geïnspireerd op cutting-edge Amerikaanse industriële designprojecten. Piaggio Group wil het merk Moto Guzzi laten uitgroeien tot een voorbeeld van zowel mechanische integratie als modern design. De ontwikkelingslijnen van het project omarmen moderniteit en de toekomst om zich aan te passen aan de veranderende tijden. 

De uitbreiding van de productiecapaciteit van de fabriek, om te kunnen voldoen aan de voortdurend groeiende vraag, zal deel uitmaken van een volledig nieuwe aanpak voor de inrichting van de Mandello-vestiging.

Permanente aandacht voor ecologische duurzaamheid en een efficiënt gebruik van grondstoffen. De nieuwe gebouwen zullen gebruik maken van de bestaande structuren, met materialen die zijn gekozen met veel aandacht voor efficiënt energiebeheer dankzij fotovoltaïsche systemen en milieuvriendelijke materialen.

Naast de nieuwe fabriek zal het project nieuwe conferentiefaciliteiten creëren voor zowel interne als externe evenementen, alsmede een hotel en een restaurant voor een compleet aanbod van voorzieningen om bezoekers uit de hele wereld te verwelkomen.

De werkzaamheden zullen eind 2021 van start gaan en in de eerste helft van 2025 worden voltooid.