Zoeken

Mahindra neemt Peugeot Motorcycles over

30 oktober 2019
Europese motormerken zijn enorm in trek in Azië, en niet alleen bij consumenten. Steeds meer Europese merken komen in Aziatische handen. Zo ook Peugeot Motorcycles, dat nu volledig in handen van het Indiase Mahindra is gekomen.

We kennen in Europa Mahindra voornamelijk als dat kleine merk dat in 2011 instapte in de 125cc Grand Prix en daarna nog drie jaar actief was in de Moto3. De boeren onder ons kennen het merk misschien ook van de tractors en andere zware machinerie, maar bij een groot deel van het publiek zegt de naam misschien helemaal niets.

Terwijl moederbedrijf Mahindra & Mahindra Limited met een jaarlijkse omzet van 15 miljard dollar in India toch echt geen kleine jongen is. Naast motoren worden ook tractors en agrarische machines, graaf- en baggermachines, vrachtauto's en autobussen geproduceerd. En dan is er nog de afdeling Aerospace, boten, Clean Energy en IT-technologie. Onder andere. 

Mahindra had al een tijdje een meerderheidsaandeel van 51% in Peugeuot Motorcycles, maar heeft nu ook de resterende 49% in handen gekregen. Onduidelijk is of met de deal de productie die momenteel in China plaatsvindt met de volledige overname door Mahindra naar India wordt verplaatst. 

Ironisch genoeg is het doel van Mahindra met de volledige overname van Peugeot Motorcycles geweest om de verkoop van motoren in Frankrijk te stimuleren, maar het is niet duidelijk of hiermee motoren en scooters van het merk Peugeot of Mahindra worden bedoeld. Dat laatste zou niet ondenkbaar zijn, dat Mahindra probeert om via de verkoopkanalen van Peugeot in Europa voet aan wal te krijgen.