Zoeken

KTM opent R&D Center in Duitsland

7 juli 2017
KTM is z’n vleugels flink aan het spreiden. Europa’s grootste motorfabrikant heeft woensdag 5 juli in het Duitse Rosenheim een compleet nieuw R&D Center officieel in gebruik genomen.

Het nieuwe R&D Center in Rosenheim gaat zich volledig focussen op de elektronische ontwikkeling in het motorsegment - van ideeën tot eerste ontwikkeling, prototype ontwerp tot de implementatie van nieuwe processen tot innovatieve concepten. Systemen die digitale connectiviteit tussen rijder en motor faciliteren en daarop voortbordurend connectie tussen voertuigen om op termijn ongelukken te voorkomen.

Het KTM R&D Center heeft een oppervlak van 438 m2 en biedt plaats tot 30 medewerkers. Het is onderdeel van KTM R&D in Mattighofen en rapporteert ook aan die site. Momenteel zijn bij KTM’s R&D Center in Mattighofen 487 medewerkers werkzaam. Een belangrijke reden om voor Rosenheim te kiezen was de aanwezigheid van een locale hogere school en daarmee de beschikbaarheid van competente engineers in die regio.

Phillip Habsburg, hoofd R&D KTM:
Als premium fabrikant in de motorbranche besteden we veel op het gebied van R&D. Nieuwe producten en de constante implementatie van technische innovaties stellen ons in staat om aan de hoge verwachtingen van onze klanten te voldoen en nieuwe markten op lange-termijn basis aan te boren.
In 2016 investeerde KTM 110 miljoen euro in modelontwikkeling en infrastructuur in de Mattighofen en Munderfing fabrieken en daarmee de locatie in Oostenrijk verder versterkt. Met de opening van het nieuwe KTM R&D Center in Rosenheim zetten we deze trend nu in Duitsland voort.