Zoeken

Kawasaki verhoogt prijzen per 4 mei

4 mei 2022
Ze hadden gehoopt het niet te hoeven te doen, maar na Yamaha heeft ook Kawasaki de prijzen voor nieuwe 2022 Kawasaki modellen verhoogd. De nieuwe prijzen gelden voor 2022 modellen die vanaf vandaag worden besteld.

Prijsstijgingen zijn een wereldwijd probleem dat merkbaar is in meerder branches. In het geval van Kawasaki is deze prijsstijging veroorzaakt door een opeenstapeling van factoren.

Kawasaki noemt als reden de extreme prijsstijgingen op de grondstoffenmarkt, blijvend hoge logistieke kosten zoals de zeecontainer prijs, hoge energieprijzen en last but not least verstoring van de productieprocessen en logistieke ketens door de Corona pandemie.

In de hoop dat de kostenstijgingen van tijdelijke aard zouden zij heeft Kawasaki de afgelopen periode alles in het werk gesteld om de prijzen voor dit jaar ongewijzigd te laten, maar deze nemen alleen maar toe en om die reden heeft ook het groene team noodgedwongen moeten besluiten de prijzen voor alle 2022 modellen te verhogen. 

De prijsstijging zal ingaan per 4 mei 2022 en betreft alle productgroepen. Aan klanten die hun motor voor de prijsverhoging besteld hebben (getekende klantorder) zal de prijsverhoging niet doorberekend worden.