Zoeken

Kawasaki pakt flink uit tijdens Kawasaki News Show

21 november 2018
Kawasaki gaat flink uitpakken tijdens de Kawasaki News Show, het gratis tweedaagse event tijdens het eerste weekend van december in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Naast presentatie van de nieuwe modellen worden unieke prijzen verloot en is er een handtekeningsessie met onder andere Leon Haslam.

Dat Kawasaki het komende seizoen weer flink gaat uitpakken was twee weken geleden op de EICMA in Milaan nog wel te zien, geen merk dat zoveel nieuws te presenteren had als de Groene Jongens uit Akashi. 

Om ze nog even voor je op een rij te zetten: de Ninja H2 en H2 Carbon, nu goed voor een topvermogen van 231 pk, de in september al geïntroduceerde ZX-10R, ZX-10R SE en ZX-10RR en de vernieuwde én scherp in prijs verlaagde ZX-6R 636 zijn Kawasaki's nieuwste troeven in het Supersport segment, daarnaast is er een premium uitvoering van de Ninja H2 SX uitgebracht, de Ninja H2 SX SE+, die onder andere van adaptieve elektronische vering en een TFT display is voorzien. 

Moderne technieken ook bij de vernieuwde Versys 1000 en Versys 1000 SE, waarbij die laatste naast adaptieve vering (dat dit jaar z'n debuut maakte op de ZX-10R SE, alle elektronische gadgets heeft die een IMU mogelijk maken: bochten-ABS, bochten verlichting en hellingshoek afhankelijke tractie controle. Dat en Bluetooth connectiviteit, die tegenwoordig op een toerfiets niet meer mag ontbreken.

We zijn d'r nog niet, in navolging van de Ninja 400 heeft Kawasaki nu ook de naakte versie van Z300 naar Z400 opgewaardeerd, wat gezien de ervaringen met de Ninja 400 dit jaar zowel tijdens de presentatie in Aragon alsmede de Kawasaki Track Day op het circuit van Mettet wel eens de nieuwe #1 Naked voor het A2 rijbewijs zou kunnen zijn.

Naast de nieuwe Z400 heeft Kawasaki nu ook -eindelijk- twee serieuze modellen voor het A1 rijbewijs, de Ninja 125 en Z125. Twee modellen die bij onze Zuiderburen dankzij de soepelere rijbewijsrichtlijn ten aanzien van 125cc motoren waarschijnlijk populairder zullen zijn, hoewel Motorfreaks lezer Dylan de Vries afgelopen zomer nog heeft bewezen dat 125cc écht geen beperking is, door met zijn A1 125cc naar Oostenrijk op vakantie te gaan. 

Als klap op de vuurpijl brengt Kawasaki het volgend jaar ook een nieuwe W800, welke in twee uitvoeringen op de markt zal worden gezet: W800 Street en W800 Cafe. Twee authentieke modellen in een modern jasje. Bij elkaar komen we dan op 9 nieuwe modellen uit, 14 zelfs als je de verschillende uitvoeringen ook als nieuw model telt. 

Al dat nieuws zal tijdens het weekend van 1 en 2 december dus te zien zijn in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, maar volgens Kawasaki is de Kawasaki News Show veel meer dan alleen dat. Er is een Kawasaki Legends Museum met roemruchte modellen uit het verleden, in de Kawasaki Shop kan de nieuwste kleding en merchandise worden geshopt en ook Kawasaki's partners als Monster Energy, Motul en Barracuda zullen aanwezig zijn.

Mocht dat alles nog steeds geen reden voor je zijn om naar Soesterberg te gaan, misschien dat het weg te geven prijzenpakket je over de streep trekt. Kawasaki verloot elke dag mooie prijzen, zoals 3 maanden lang gratis rijden op een 2019 Kawasaki naar keuze en 2 VIP kaarten voor het WK Superbike in Assen. De winnaars worden zowel op zaterdag als zondag om 15:00 uur bekend gemaakt en het enige wat je moet doen om kans te maken is daar aanwezig zijn.

Tot slot zullen ook verschillende raceteams aanwezig zijn, zoals het MotoPort Kawasaki Racing Team met Scott Deroue en Robert Schotman, Team Hartog en het Gebben van Venrooy Kawasaki MX1 Team in Soest aanwezig zijn. Met als klap op de vuurpijl Leon Haslam, de nieuwe teamgenoot van Jonathan Rea in het KRT Factory World Superbike Team, die op zondag 2 december aanwezig is van 11.00 tot 14.00 uur voor een handtekeningsessie en fotomoment.

De toegang voor de Kawasaki News Show en het museum is gratis op vertoon van je motorrijbewijs en na pre-registratie op www.kawasaki.nl. Mensen zonder motorrijbewijs betalen het speciale Kawasaki tarief van slechts € 5,- (normale entreeprijs € 14,-). Ook parkeren in Soest is gratis.