Zoeken

Kawasaki News Show groot succes

7 december 2018
Afgelopen weekend was het Nationaal Militair Museum in Soesterberg opnieuw toneel voor de Kawasaki News Show. Ook dit jaar was de belangstelling enorm groot, het Groene Team spreekt zelfs over een recordaantal bezoekers.

Mocht je van mening zijn dat op vrijdagochtend een nieuwsbericht publiceren over een event dat het weekend daarvoor heeft plaatsgevonden behoorlijk mosterd na de maaltijd is, dan zou je volkomen gelijk hebben gehad, ware het niet dat we daar wel een verdomd goede reden voor hebben gehad. 

Duizenden motorrijders wisten hun weg naar Soest te vinden, konden we in het persbericht lezen dat Kawasaki Benelux na afloop van de Kawasaki News Show had verstuurd en waarvan de kop suggereerde dat er een recordaantal bezoekers zou zijn geweest. De unieke setting van het Nationaal Militair Museum en de gratis toegang voor mensen met een motorrijbewijs bleek ook dit jaar weer een gouden combinatie te zijn. 

Dankzij de ruime opzet van het museum konden Kawasaki fans uitgebreid kennis maken met alle 2019 modellen en kleuren, zoals de compleet nieuwe Versys 1000 SE, de nu 321 pk sterke Ninja H2 (en uiteraard de rest van de H2 familie) en de ongekend populaire Z-range. Daarnaast konden liefhebbers zich vergapen aan een schitterend Kawasaki mini-museum of op de foto met een van de vele Kawasaki coureurs, waaronder World Superbike coureur Leon Haslam.Henk Salomons, General Manager Kawasaki Benelux:
“In Nederland hebben we in tegenstelling tot andere landen geen Motorshow met de focus op nieuwe modellen in het najaar. We zoeken continue naar nieuwe wegen om met de consument in contact te treden. We doen het niet alleen geweldig goed op het gebied van verkopen en in de motorsport, maar het is ook geweldig om te zien dat ons merk zo ongelooflijk veel belangstelling krijgt. Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar! Op de EICMA Show in Milaan was Kawasaki de absolute smaakmaker met het meeste 2019 nieuws. We zijn er van overtuigd dat komend seizoen wederom een doorslaand succes voor Team Green zal worden!”


In het bericht werd echter nergens een cijfer genoemd, dus daar eerst maar eens achteraan gebeld in plaats van met kopieer en plak het bericht over te nemen. Desgevraagd was men het bij Kawasaki Benelux inderdaad met ons eens dat claimen dat er een recordaantal bezoekers zijn geweest zonder dit met cijfers te onderbouwen inderdaad niet handig is geweest, maar dat het niet was gedaan om de concurrentie niet wijzer te maken. 

Het spreekwoord zegt echter dat de aanhouder altijd wint en zo komen wij na een gedegen staaltje onderzoeksjournalistiek dus te weten dat die 'duizenden motorrijders' er in totaal zo'n 7.500 blijken te zijn geweest. 

En dat zijn er inderdaad serieus veel meer geweest dan de 4.000 motorrijders die het afgelopen jaar naar Soesterberg waren afgereisd. Wat ook door onze man ter plekke werd geconstateerd, ook hij zag dat 't een flink stuk drukker dan vorig jaar was geweest. 

Dát is dus de reden waarom dit bericht pas nu is geplaatst. Omdat de zoektocht naar feiten altijd meer prioriteit moet hebben dan de allersnelste proberen te zijn.