Zoeken

Kawasaki koopt Bimota?

26 september 2019
Sinds enkele dagen gonst op internet het gerucht dat Kawasaki Bimota zou hebben gekocht van de huidige Zwitserse ondernemers Marco Chiancianesi en Daniele Longoni. Het nieuws zou een dezer dagen op een persconferentie worden aangekondigd.

 

We houden nog even een slag om de arm, de wens zou in deze maar zo de vader van de gedachte kunnen zijn. Het gerucht dat de afgelopen dagen via Italiaanse media de wereld rond is gegaan dat Kawasaki Bimota zou hebben gekocht is afkomstig van Yesterbike, een Italiaanse motorclub voor klassiekers.

Enkele leden van die motorclub zouden goede contacten hebben binnen Bimota en via die contacten hebben vernomen dat Kawasaki Bimota zou hebben gekocht. Yesterbike nam daarna contact op met enkele personen die in het verleden met Bimota verbonden waren, om ze met hiermee te confronteren. 

Allereerst Virginio Ferrari, die in 1987 de TT F1 wereldtitel won op een YB4 en als commentaar zei verrast te zijn. "Ik wist er eigenlijk niets van, hoewel het misschien te verwachten was," zegt Ferrari tegen Yesterbike. "Enerzijds ben ik blij dat Bimota weer in zwang kan komen, maar anderzijds een 'het spijt me,' want ik heb zelf ook het idee gekoesterd om Bimota over te nemen door een pool van ondernemers samen te stellen. 
Zozeer zelfs dat ik meer dan eens met Marco Chiacianesi heb gesproken en hij zelf vertelde dat er onderhandelingen gaande waren, maar ik had zeker niet verwacht dat het zo snel zou gaan, laat staan met een reus als Kawasaki."



Giuseppe Morti, een van de oprichters (de MO in BIMOTA) van Bimota, merkte op: "Ik heb geen precieze informatie, maar dit zijn geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig circuleren. Als de acquisitie van Kawasaki zou uitkomen en dit nieuws werkelijkheid is, ben ik blij en trots, omdat het zou betekenen dat het merk sterker is dan degenen die het de afgelopen 20 jaar kapot hebben gemaakt."

Omdat een bron geen bron is hebben wij de vraag nog even aan Kawasaki zelf voorgelegd, wat kort en bondig met een 'geen commentaar' werd beantwoord. En dat kan in dit soort situaties als een ja worden uitgelegd, want als het uit de lucht gegrepen zou zijn zou er geen reden zijn om niet te zeggen dat er niet waar is.