Zoeken

Kawasaki blijft groeien in de Benelux

4 april 2017
Kawasaki blijft maar groeien in de Benelux, en dan met name in ons eigen kleine kikkerland. Met het beste kwartaalresultaat ooit heeft Team Green in Nederland de nummer 1 positie veroverd.

Kawasaki is ervan overtuigd dat zij ook de rest van het seizoen bovenop het podium zal staan, wat volgens de groenen te danken is aan liefst 8 nieuwe 2017 modellen, naar eigen zeggen veruit de meest moderne line-up in de markt.

Met een groei van 30,4% naar 609 geregistreerde motoren komt Kawasaki op een marktaandeel van 17,2%. Kijken we naar de échte motormarkt (dus zonder scooters en hard-enduro), dan komt Kawasaki zelfs op een marktaandeel van meer dan 20%. 

Kawasaki is hiermee met afstand de nieuwe marktleider en het meest populaire merk in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Kawasaki met maar liefst zeven modellen in de Top-20 van bestverkochte motorfietsen in Nederland staat! Ook in België boekte Kawasaki in het eerste kwartaal een recordomzet en is zij het grootste Japanse merk.

Het succes wordt grotendeels verklaard door de grote stroom aan succesvolle nieuwe 2017 modellen. Zo is de nieuwe Z900 nu al Nederland’s bestverkochte Naked en zijn de nieuwe superlichte Z650, de machtige Z1000R beiden een groot succes. 

Ondertussen wordt de Sport-Touring klasse verrast door de nieuwe Ninja 650 en de nieuwe Z1000SX. In de SuperSport categorie veegt Kawasaki - in ieder geval op WK niveau - de concurrenten van tafel met een unieke Race-Ready Ninja ZX-10RR, en dan is er nog de super exclusieve Ninja H2 Carbon. 

En last but not least staat er binnenkort een nieuwe Versys-X 300 klaar om, net als zijn grote broers, ook de onderkant van het Dual-Purpose segment te overheersen.

Naast het succes van de compleet nieuwe modellen weet Kawasaki enorm te scoren met diverse bestaande modellen die voor 2017 nog verder verbeterd zijn, zoals de uiterst succesvolle Versys 650 en Versys 1000 Dual Purpose modellen en de ongekend populaire Vulcan S Cruiser.