Zoeken

Jekill and Hyde doet emissietest tijdens het rijden

11 april 2019
Een doorbraak in de wereld van emissiemetingen: Cambustion en The Jekill and Hyde Company, de fabrikant van aftermarket uitlaatsystemen, zijn erin geslaagd motor emissie te meten tijdens het rijden.

Er is een groeiend bewustzijn met betrekking tot een schoner milieu. The Jekill and Hyde Company zorgt er daarom als fabrikant ook voor dat alle huidige uitlaatsystemen voldoen aan de wettelijk vastgestelde emissienormen. Het meten van emissiewaarden is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat deze normen altijd gehandhaafd worden.

Het meten van de emissie tijdens het rijden op een motorfiets is altijd als zeer moeilijk beschouwd. The Jekill and Hyde Company en het Britse bedrijf Cambustion besloten om geen genoegen te nemen met deze aanname en besloten te gaan samenwerken. Het team monteerde testapparatuur op een Harley-Davidson Sport Glide en richtte deze in op het meten van emissiewaarden tijdens het rijden in Cambridge, Verenigd Koninkrijk.

Na proefritten, metingen en het verzamelen van data bleek de test een succes te zijn. Het team slaagde erin de emissie in een live situatie te testen. Een gigantische stap vooruit in de wereld van het rijden met emissie, wat uiterst nuttig is om aan de hoogst mogelijke luchtkwaliteitsnormen te voldoen.