Zoeken

Harley-Davidson investeert in Alta Motors

7 maart 2018
Harley-Davidson doet een investering in Alta Motors, zo heeft de fabrikant uit Milwaukee bekendgemaakt. Alta Motors is een innovator in de markt voor lichte elektrische voertuigen. De twee bedrijven gaan samenwerken aan elektrische motortechnologie en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Tijdens de publicatie van de recente jaarcijfers maakte Harley-Davidson nog bekend binnen 18 maanden een elektrische motor op te markt te gaan brengen. Sinds project LiveWire hebben de Amerikanen veel geïnvesteerd in elektrische aandrijving en om de zaak nu in een stroomversnelling te brengen is men een samenwerking met Alta Motors aangegaan voor de ontwikkeling van elektrische aandrijftechniek. 

"Eerder dit jaar hebben we nogmaals ons commitment uitgesproken voor het aantrekken van de volgende generatie Harley-Davidson rijders. Dit doen we gedeeltelijk door agressief te investeren in elektrische voertuigtechnologie", vertelt Harley-Davidson President en CEO Matt Levatich. "Alta heeft bewezen innovatief te zijn en voorop te lopen in deze techniek, en hun doelstellingen liggen dichtbij die van ons. Beide bedrijven hebben een aantal krachten en mogelijkheden die we mooi kunnen bundelen als we samenwerken aan het ontwikkelen van grensverleggende elektrische motorfietsen."

Harley-Davidson heeft de geplande lancering van haar eerste elektrische motorfiets al aangekondigd, op basis van Project LiveWire. Die motor moet in 2019 op de markt komen. 

Sinds haar oprichting heeft Alta Motors de meest geavanceerde elektrische motoren ontworpen en op de markt gebracht en daarmee iedereen - van professionele rijders tot opstappers - de kans geboden "the future of fast" te ervaren. 

"Rijders beginnen nu pas de vele voordelen van elektrisch rijden in te zien, en onze technologie wordt continu beter", vertelt Alta Motors Chief Product Officer en Co-Founder, Marc Fenigstein. "Wij geloven dat elektrische motoren de toekomst zijn en dat Amerikaanse bedrijven de kans hebben voorop te lopen bij het vormgeven van die toekomst. We vinden het geweldig dat Harley-Davidson, synoniem voor leiderschap in de motorbranche, die visie deelt. We vinden het fantastisch dat wij nu met hen gaan samenwerken."

Nu innovaties in elektrisch rijden zorgen voor nog meer gemak, toegankelijkheid en controle, stellen Harley-Davidson en Alta Motors zich ten doel nieuwe doelgroepen aan te boren die gek zijn van motoren en aangetrokken worden tot het "twist-and-go" gemak en de kick van een elektrische motor, zonder versnellingen of koppeling.
 
"Wij geloven dat elektrisch rijden is waar mobiliteit wereldwijd naartoe gaat. Dat betekent een enorme belofte voor bestaande rijders en een mooie kans om nieuwe rijders aan te trekken", vertelt Levatich. "Wij willen voorop lopen in het elektrificeren van motorfietsen en tegelijkertijd trouw blijven aan onze verbrandingsmotor-roots door een brede portfolio van motoren te bouwen die alle soorten rijders over de hele wereld aanspreken."