Zoeken

Harley-Davidson begint R&D Center in Californie

7 september 2018
Harley-Davidson heeft deze week aangekondigd een nieuw R&D Center te starten in het noorden van Californië, ter ondersteuning van haar toekomstige portfolio, inclusief de eerste complete lijn aan elektrische motorfietsen.

"We hebben recent aangekondigd onze plannen voor de volgende generatie wereldwijde Harley-Davidson rijders te versnellen," zei Matt Levatich, President en CEO van Harley-Davidson. "Deze nieuwe R&D faciliteit in het hart van Silicon Valley zal ons helpen om deze plannen te realiseren en laat onze toewijding zien leidinggevend te zijn in de elektrisering van de sport."

In juli deelde Harley nog details van het "More Roads to Harley-Davidson" groeiplan. Via dit versnelde plan breiden de Amerikanen de Harley-Davidson community uit door middel van nieuwe producten, bredere toegankelijkheid en een sterker dealernetwerk. 

Als onderdeel van de strategie zal Harley-Davidson begin 2019 haar eerste elektrische motorfiets, LifeWire, lanceren. Die motor zal de eerste zijn in een brede, koppelingloze 'aan is gaan' portfolio van elektrische tweewielers die door de Amerikanen zijn ontworpen. Tot 2022 zal de elektrische familie verder worden uitgebreid met lichtere, kleinere en meer toegankelijke modellen om nieuwe rijders met nieuwe manieren van rijden te inspireren. 

De nieuwe faciliteit in Californië, die als tweede centrum zal gaan dienen van de Willie G. Davidson Product Development Facility in Wauwatosa, Wisconsin, zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 in gebruik worden genomen. In eerste instantie zal de focus liggen op R&D van elektrische aandrijving, inclusief batterij, power elektronica en e-machine ontwerp, ontwikkeling en geavanceerde productie.

Op de lange termijn zal Harley overwegen om de focus van het center uit te breiden naar een grotere range aan geavanceerde technologieën met gebruikmaking van het grote talent in Silicon Valley.