Zoeken

Harley Amsterdam terug van weggeweest

27 november 2018
Goed nieuws voor de Harley fans van Amsterdam en omstreken; het eerste kwartaal van volgend jaar krijgt onze hoofdstad weer z'n eigen Harley-Davidson dealer, een ook nog eens een heel bijzondere. De nieuwe Harley-dealer van 020 heeft namelijk ook al een vestiging in... 010.

Samen met zakenpartner Peter Merceij, oprichter van Kamera Express, en Roel Gyparis, eigenaar van onder andere Gyparis Accountants, gaat Ron de Graaf als eigenaar van Harley-Davidson Rotterdam het Amsterdamse avontuur aan. 

Het nieuw te openen dealership zal gevestigd zijn op het Westpoort terrein in Amsterdam op Jarmuiden 43. Mocht je dat bekend in de oren klinken, dan is dat niet vreemd. Het is namelijk inderdaad exact dezelfde lokatie als waar de vorige Harley dealer voor de regio Amsterdam zat. 

Het gebouw wordt volledig verbouwd en aangepast volgens de laatste richtlijnen van de Harley-Davidson Motor Company. Het wordt uiteraard geen kopie van de vestiging Harley-Davidson Rotterdam; Harley-Davidson Amsterdam krijgt zijn eigen sfeer en uitstraling.

Drijvende kracht achter de totstandkoming van de Amsterdamse H-D dealer is Ron de Graaf. Zes jaar geleden opende hij Harley-Davidson Rotterdam en in korte tijd maakte hij van die dealership een groot succes. 

Ron vertelt:
“Inmiddels staat er in Rotterdam een strakke organisatie en een heel goed team, dus ik vond het tijd worden voor een volgende stap. Ik had al langer aan Amsterdam zitten denken, omdat het potentieel van die vestiging enorm is. Uiteindelijk hebben Peter en ik de knoop doorgehakt en hebben we er werk van gemaakt.” 


Peter is Peter Merceij, de man die cameraspecialist Kamera Express groot maakte. Waar De Graaf diepgaande kennis van het H-D-merk meebrengt en goed weet hoe je een H-D-dealership runt, is Merceij de uitgesproken expert op retail, marketing en online gebied. Vanuit die achtergrond heeft hij bovendien de nodige retailervaring in en rond Amsterdam. Ze vullen elkaar dus perfect aan. 

Ron de Graaf licht toe:
“Kijkend naar de Amsterdamse markt zijn verschillende ontwikkelingen gaande waar wij beide veel vertrouwen in hebben. Zo zien we de opkomst van elektrisch motorrijden als een grote kans. Bovendien geloven we beide dat je als Amsterdamse H-D dealer een graantje mee moet kunnen pikken van enorme toeristenstroom in de hoofdstad. En last but not least is er in en rond Amsterdam ook nog een enorme groep rijders die juist de traditionele heritage van Harley-Davidson weet te waarderen en die groep gaan wij ook proactief bedienen.” 

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de opening in volle gang. De Graaf en Merceij zijn bezig een team samen te stellen en binnenkort begint de verbouwing van het pand. Uiteraard zal de opening op feestelijke wijze gevierd worden, meer info hierover volgt later.H-D’s Country Manager Benelux, Martin Mulder, is enthousiast en ook een beetje opgelucht:
“Het was natuurlijk eigenlijk te gek voor woorden dat een stad als Amsterdam zo lang geen eigen H-D dealership had, dus het is geweldig dat Ron en Peter nu deze stap zetten. Net als zij geloven wij dat de hoofdstad een enorm potentieel heeft en Ron en Peter zijn het perfecte team om dat potentieel ten volle te benutten. Wij zijn dus hartstikke blij met deze hernieuwde opening van Harley-Davidson Amsterdam en wij wensen Ron, Peter en hun team alle succes met deze spannende stap.”