Zoeken

Dunlop roept Trailmax Meridian terug om probleem karkas UPDATE

28 september 2019
De introductie is nog niet geweest, maar Dunlop heeft al een terugroepactie uitgerold voor de nieuwe Trailmax Meridian. De koordlagen van het karkas kunnen gespleten zijn, waardoor deze kunnen afbreken.

Wat er bij Dunlop's fabriek in Frankrijk precies mis is gegaan is nog niet bekend, maar nog voordat de band op de markt is gezet hebben de Fransen een terugroepactie uit moeten rollen voor nieuwe Trailmax Meridian. 

Doordat de koordlagen van het karkas mogelijk gespleten zijn is het mogelijk dat deze kunnen afbreken of dat het loopvlak loslaat van het kaskas. Mocht dit je op hoge snelheid gebeuren, dan zal de motor behoorlijk gaan trillen en kun je mogelijk de controle over de motor verliezen. 

Volgens het Rapid Alert System van de Europese Commissie betreft het de achterbanden in de maten 170/60 ZR 17 M/C 72W, 150/70 ZR 18 M/C 70W en 150/70 R 17 M/C 69V, uit de batch DOT: DK8C 4K1M, DOT: DK2H 4E1M en DOT: DKLL 4P1M uit de productieweken 23 tot 35 2019.

Update 1-10:
We hebben inmiddels een officiële reactie van de Nederlandse Dunlop importeur, Goodyear Tires Netherlands, ontvangen. Er waren al een aantal banden naar dealers uitgeleverd, maar door snel te acteren zijn alle banden weer teruggehaald en in zekerheid gesteld, op één set banden na. Die eigenaar is direct geïnformeerd en zal een dezer dagen terug naar de dealer gaan, waar de set zal worden gedemonteerd.