Zoeken

Ducati Mona Lisa: kunstwerk ten bate van #RaceAgainstCOVID

7 juli 2020
De Franse artiest Jean-Baptiste Launay, een van de meest prominente figuren van zijn generatie in de wereld van pop-street art - beter bekend als Jisbar, heeft een reïnterpretatie van de Mona Lisa gemaakt en aan Ducati gewijd. Het schilderij wordt donderdag 16 juli geveild in het kader van #RaceAgainstCOVID.

"Ducati Mona Lisa" is de naam van het kunstwerk dat de Franse artiest Jisbar heeft gemaakt en dat donderdag 16 juli zal worden geveild ten bate van #RaceAgainstCOVID, het initiatief dat door de Italiaanse fabrikant uit Borgo Panigale is opgezet ter ondersteuning van rehabilitatie programma's die het Polyclinic of S. Orsola in Bologna heeft ontwikkeld voor patiënten die herstellen van COVID-19.

Het schilderij is onderdeel van de Mona Lisa series, waar Jisbar Leonardo da Vinci's beroemde meesterwerk op verschillende manieren herinterpreteert door middel van zijn fantasierijke en kleurrijke stijl. Zijn opmerkelijke stijl maakt dat Jisbar tot een van de meest interessante youngsters wordt gezien in de pop-art scene. 

In "Ducati Mona Lisa" staat het vrouwelijk figuur centraal in het schilderij en is omringd door visuele en grafische elementen uit de geschiedenis van Ducati, haar modellenrange en enkele van meest beroemde coureurs. De Franse artiest heeft het kunstwerk met veel plezier gemaakt en nu beschikbaar gesteld aan het #RaceAgainstCOVID initiatief van Ducati. 

"Ducati Mona Lisa", een acryl op canvas, afmeting 141 bij 106 centimeter, zal op donderdagochtend 16 juli om 10:00 uur worden geveild door Carbi Aste, lotnummer #481. Registratie is al open op www.cambiaste.com. De site is in het Italiaans, Engels, Frans en Chinees, de live stream van de veiling is alleen in het Italiaans.