Zoeken

Ducati Family Day: succesvolle open dag voor personeel en familie

18 september 2023
Afgelopen weekend opende Ducati ter gelegenheid van Family Day de deuren van de fabriek in Borgo Panigale voor alle medewerkers, samen met hun families en vrienden, om een dag vol plezier, ontdekking en passie door te brengen voor de rode fietsen van Borgo Panigale.

Voor Ducati zijn mensen de meest waardevolle resource. Medewerkers zijn de eerste Ducatisti en supporters van het merk. Via Family Day geeft het bedrijf iedereen de kans om elkaar te ontmoeten, nieuwe vrienden te maken, hun werkplek vanuit een ongekend perspectief te ervaren en de ruimtes van hun dagelijks leven te delen met vrienden en familie.

Family Day moet het gevoel van verbondenheid en de familiegeest voeden. die kenmerkend is voor de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant. Het evenement werd bijgewoond door een recordaantal van 4.200 mensen, waaronder medewerkers, vrienden en familieleden. Voor de gelegenheid organiseerden veel bedrijfsafdelingen speciale activiteiten zodat iedereen de plaatsen waar Ducati-motorfietsen elke dag worden geboren, kon verkennen en hun technische en praktische kennis kon delen.

Een van de meest exclusieve ervaringen was de kans om de Ducati Corse-afdeling te bezoeken, waar de motoren voor de MotoGP- en WorldSBK-kampioenschappen worden ontwikkeld. Sterker nog, de unit is normaal gesproken alleen toegankelijk voor geautoriseerd personeel, met als resultaat dat de wandeling door de DesmosediciGP en de Panigale V4 R ontwikkelbanken een unieke kans was voor zowel bezoekers als medewerkers.Er waren veel praktische activiteiten die de deelnemers uitdaagden, zoals het monteren en demonteren van een Ducati-motor, het testen van een motorfiets of het leren gebruiken van diagnostische hulpmiddelen voor motorfietsen. Er was geen gebrek aan mogelijkheden om het Ducati Museum en de Fabriek te bezoeken en de geheimen achter het ontwerp, de productie en de montage van een motorfiets te ontdekken, rechtstreeks van de mensen die er elke dag bij betrokken zijn.

Zelfs kleine kinderen vonden het leuk om te tekenen op de verschillende borden die ze in het Centro Stile Ducati vonden, terwijl ze met elkaar racen op speelgoedmotoren op een speciaal circuit en improviseerden als leerling-monteurs onder toezicht van Ducati-experts.

Tijdens Family Day organiseerde Ducati een liefdadigheidsmarkt binnen het bedrijf in samenwerking met verschillende goede doelen. AIL, CARTIERA, EMERGENCY en UNHCR deelden informatie en details over hun werk met de aanwezigen, waardoor het bewustzijn werd vergroot over de kwesties waarmee zij te maken hebben, zoals upcycling en circulaire economie, gezondheidspreventie en mensenrechten.

Dankzij de creatie van een participatief kunstwerk, dat de geboorte zag van een schilderij met een kleurrijke Scrambler Ducati, zal Family Day niet slechts een herinnering in de harten van de deelnemers blijven. Sterker nog, het kunstwerk komt te hangen in een bedrijfsruimte waar medewerkers het dagelijks kunnen bewonderen.