Zoeken

BMW Motorrad zegt 2020 Intermot en EICMA af

1 april 2020
BMW heeft vandaag aangekondigd als gevolg van de coronacrisis dit jaar op deelname aan de 2020 Intermot in Keulen en EICMA in Milaan af te zien. Deze eerste afmelding van een prominent Duitse merk zou wel eens een sneeuwbaleffect tot gevolg kunnen hebben.

Nee, het is geen 1-april grap, maar onzekerheid als gevolg van de corona pandemie; het is momenteel koffiedik kijken hoe de corona pandemie zich de komende maanden gaat ontwikkelen en wat voor effect dit op de markt zal gaan hebben. Reden voor BMW Motorrad om dit jaar van deelname aan de Intermot in Keulen en de EICMA in Milaan, de twee meest toonaangevende beurzen ter wereld, af te zien.

In een persbericht geeft BMW aan dat de beslissing is genomen om de huidige planningsonzekerheid in een vroeg stadium op te heffen, ook voor alle partners die betrokken zijn bij de beursstand van BMW Motorrad, in het belang van de grootst mogelijke veiligheid, voorspelbaarheid en transparantie. 

In plaats van Motorshows zal BMW Motorrad nu haar nieuws voor 2021 via andere kanalen wereldkundig gaan maken, via eigen formaten en digitale communicatiekanalen. Het is zeker niet ondenkbaar dat deze eerste afmelding wel eens zou kunnen leiden tot meer afzeggingen.