Zoeken

BMW Motorrad verplaatst BMW Motorrad Days naar Berlijn

17 september 2020
In Garmisch-Partenkirchen zullen ze d'r echt niet blij mee zijn, maar BMW Motorrad heeft besloten dat het na 18 edities van de BMW Motorrad Days in Beieren mooi is geweest. De Duitsers hebben 's werelds grootste BMW event voor 2021 naar Berlijn verplaatst.

De BMW Motorrad Days vinden in 2021 voor het eerst plaats in Berlijn en zullen daarmee verdwijnen uit de deelstaat Beieren. BMW verplaatst het traditionele samenzijn naar de stad waar de motorfietsen van het merk al meer dan 50 jaar worden geproduceerd. BMW wil het evenement, dat jaarlijks vele duizenden BMW en motorfans trekt, nog aantrekkelijker maken en hoopt dat de nieuwe locatie veel voordelen met zich meebrengt.

Het Beierse motormerk verwacht dat de Duitse hoofdstad een rijk cultureel aanbod, een veelvoud aan excursie mogelijkheden in de omgeving en een unieke levensstijl biedt. Tegelijkertijd is Berlijn een ideaal platform voor BMW voor moderne stedelijke mobiliteitsconcepten, zelfs op twee wielen. 

Het hoofd van BMW Motorrad, Dr. Markus Schramm benadrukte: "Met de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen kunnen we terugkijken op een echt succesverhaal, op een evenement dat elk jaar tienduizenden bezoekers trok en op een uitstekende samenwerking met de gemeenschap van Garmisch-Partenkirchen."

"Ik ben erg blij dat de BMW Motorrad Days, een van de grootste motorbijeenkomsten in Europa, volgend jaar naar Berlijn komt en dat we dit aantrekkelijke en traditionele evenement voor onze stad hebben kunnen winnen", zei de burgemeester van Berlijn Michael Müller bij de aankondiging van de Nieuws en toegevoegd: “Dit is niet alleen een hoogtepunt voor motorliefhebbers, maar ook voor Berlijners en gasten van over de hele wereld. Het feit dat BMW Motorrad nu hier in Berlijn nieuwe wegen wil inslaan, is een belangrijk teken - zowel voor de stad als voor de motorindustrie. "

“Het is ook een verbintenis met deze industriële productielocatie waar BMW al vijf decennia motorfietsen produceert. In tijden waarin vraagstukken over mobiliteit en verkeer een steeds belangrijkere rol spelen voor de toekomst van steden, kan Berlijn nieuwe en belangrijke impulsen geven voor de herinrichting van het evenement", benadrukte Müller tot slot.

Mocht je d'r nog nooit van hebben gehoord, in 2016 waren wij zelf van de partij. Lees hier ons verslag.