Zoeken

Bikers Classics vanaf 2020 2-jaarlijks event

20 november 2019
Het eerste weekend van juli is het circuit van Spa-Francorchamps al meer dan 10 jaar onafgebroken toneel voor de Bikers'Classics geweest. Dat gaat echter veranderen, vanaf de 2020 editie - die voor 3 t/m 5 juli staat gepland - zal het succesvolle event nog maar elke twee jaar worden georganiseerd.

Zelf zegt organisator DG Sport dat het niet gebruikelijk is om een winnende formule aan te passen, maar dat is nu precies wat wél is gedaan bij de A-XOC Bikers'Classics. DG Sport heeft besloten om het ritme van hun topevenement aan het begin van de zomer wat aan te passen van een jaarlijks naar een tweejaarlijks event.

"Het is uiteraard niet onze bedoeling om de A-XOC Bikers'Classics te devaloriseren, in tegendeel," zegt Florian Jupsin in naam van DG Sport. "Door het op die manier te doen hopen we vooral een soort van routine te vermijden, de originaliteit en exclusiviteit van de deelnemers en genodigden te bewaren en tegelijk ook de zin wat meer op te drijven. Wij hebben veel gepraat over de toekomst van de A-XOC Bikers'Classics en wij zijn ervan overtuigd dat de overstap naar een tweejaarlijkse editie dit evenement alleen maar ten goede kan komen."

In afwachting van deze switch is DG Sport al volop bezig met de voorbereidingen van de 2020 editie van de A-XOC Bikers'Classics. DG Sport is al tal van gesprekken begonnen om de meest aantrekkelijke mix van competitie, waaronder de 4 Hours of Spa Classic, een manche van de European Endurance Cup, The Trial Classic, circuitsessies en animatie te bieden, en natuurlijk is het dossier van de sterren die dit gebeuren zullen opwaarderen door hun aanwezigheid ook al in volle gang.

De 2020 Bikers'Classics staan voor vrijdag 3 t/m zondag 5 juli 2020 gepland.