Zoeken

20e European Bike Week in teken flat track racen

5 september 2017
Harley-Davidson heeft de smaak van flat track racen in Europa helemaal te pakken gekregen, en wij eveneens. De twintigste editie van de European Bike Week wordt namelijk opgeluisterd door een flat track journalistenrace, en wij zijn erbij.

Zo’n 120.000 Harley-Davidson fans en muziekliefhebbers worden deze week weer verwacht aan de oevers van Faaker See in Oostenrijk in de prachtige Alpen van zuidelijk Oostenrijk. Het grootste gratis bike-event van Europa, European Bike Week staat hoog aangeschreven en is een unieke combinatie van waanzinnige wegen, een fantastische sfeer, onvergetelijke ervaringen, een prachtige omgeving en natuurlijk een eclectische mix van live optredens. 

Dit jaar staat er een bijzonder nieuw onderdeel op het programma: Harley-Davidson laat journalisten uit de hele wereld tegen elkaar flat tracken tijdens de Hooligan Simultaneous Time Trial (STT) International Invitational.

Op een speciaal aangelegde oval grasbaan – de eerste ooit gebouwd voor European Bike Week – rijden de journalisten een Street Rod 750 die met een speciaal stuur, zadel, brandstoftank, uitlaat, velgen en banden volledig geprepareerd is voor dit doel. Net als de race onlangs in King’s Lynn, met dat verschil dat daar op klei werd gereden.

De link tussen de Street Rod 750 en de flat track is trouwens niet zomaar voor de bühne: Harley-Davidson’s met de hand gebouwde XG750R flat track machine gebruikt een getunede versie van de Street Rod’s High Output Revolution X 750 V-twin motorblok.  

De flat track races in Faak worden zonder twijfel snel en luidruchtig, met 10 Street Rod 750’s die volledig gestript, geprepareerd en raceklaar zijn gemaakt. Alle bikes worden op de dag zelf aan een rijder toegewezen door een sleutel uit een hoed te trekken. 

Gelukkig mogen we ditmaal eerst een dagje zelf oefenen, indien gewenst kan dat ook nog eens onder begeleiding. Vervolgens staan er een serie heats op het program, gevolgd door de kwart- en halve finales. In de grote finale wordt de winnaar bepaald: de rijder die over de streep gaat met de snelste ronde op zijn naam, mag zijn bike mee naar huis nemen. 

Speciale Street Rod 750’s, een speciaal evenement en een nog specialere prijs, en dat alles tegen het decor van de unieke European Bike Week. Het Harley-Davidson Hooligan STT International Invitational wil je niet missen.

Meer info over European Bike Week is hier te vinden.