Zoeken

2021 BMW Motorrad Days geannuleerd

26 februari 2021
Afgelopen jaar kondigde BMW Motorrad aan hét meest spraakmakende event van het jaar op het Oktoberfest na van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn te gaan verplaatsen. Met het einde van de coronacrisis nog niet in zicht hebben de Duitsers zich genoodzaakt gezien om de 2021 editie van de BMW Motorrad Days te annuleren.

"Gezien de huidige ontwikkelingen en de daarbij behorende omvangrijke maatregelen om het coronavirus in te dammen en onze zorgplicht naar onze gasten en medewerkers toe, heeft het organisatieteam van de BMW Motorrad Days met pijn in het hart besloten om het evenement dit jaar af te gelasten", deelt BMW in een persbericht mee.

Jarenlang is de BMW Motorrad Days een van de grootste evenementen geweest van de BMW Group met een grote schare fans die vanuit de hele wereld naar het pittoreske Garmisch-Partenkirchen afreisden om deel te nemen aan dit unieke BMW event

Dat begon ​​in 2001. Het evenement groeide gestaag en werd een vast punt op de kalender van BMW motorrijders. Met de verhuizing naar Berlijn, waar de BMW-motorfietsen ook in de fabriek in Spandau worden gebouwd, wilde BMW rekening houden met de ontwikkeling van de motorfiets tot accessoire voor een stedelijke levensstijl - beetje het Pure & Crafted idee, maar dan zonder groot poppodium.

"De huidige omstandigheden en enorme planning die dit soort evenementen vereist laten het echter niet toe om dit sterk internationaal georiënteerd evenement te organiseren, omdat de benodigde doorlooptijden zeer lang zijn. Dit betekent dat de BMW Motorrad Days niet kunnen worden georganiseerd", zegt BMW. "Het vroege annuleren maakt planning voor onze overzeese klanten gemakkelijker, wetende dat ze al vroegtijdig vluchten en reisarrangementen moeten boeken.

Het is nu voor het tweede jaar op rij dat de BMW Motorrad Days worden geannuleerd; ze vonden voor het laatst plaats in Garmisch in 2019. In het persbericht wordt alvast de eerstkomende BMW Motorrad Days aangekondigd, in juli 2022 in Berlijn.