Zoeken

1951 Vincent Black Shadow Series C binnenkort geveild

26 april 2019
Mocht je toevallig op zoek zijn naar een unieke klassieker. Op 11 mei wordt tijdens de komende Silverstone Auctions' British Marques in Heythrop Park een zeldzame, waardevolle en in verbluffend goede conditie zijnde Vincent Black Shadow Series C geveild.

 

We hebben d'r in z'n algemeenheid wel wat mee, met klassieke motoren, maar wanneer het een Vincent betreft wordt iemand bij ons op de redactie echt super enthousiast. En dat snappen we best. Na z'n debuut te hebben gemaakt op de 1948 Earls Court Motorcycle Show groeide de Vincent Black Shadow in z'n tijd al uit tot een legende, en is daardoor tegenwoordig een waardevol object voor verzamelaars.

Zeker wanneer ze door niemand minder dan Andrew Kenningley uit Southport zijn gerestaureerd. Kenningley was ook verantwoordelijk voor de restauratie van een 1949 Vincent Black Shadow Series C die 18 maanden geleden tijdens een belangrijke veiling voor £ 119.100 onder de hamer ging. 

De 1951 Vincent Black Shadow Series C is gerestaureerd door Kenningley samen met Marque Guru. De National Database of Classic Vehicles heeft bevestigd dat de Black Shadow uit 1951 stamt. Het Certificaat van Echtheid van Vincent Motorcycles Ltd. Verklaart dat framenummer RC9055B is voorzien an een 1949 HRD 998cc motor, die nu naar volle Black Shadow specificatie is teruggebracht. 

Volgens Andrew Kenningley is de Black Shadow nu in staat totsnelheden van 130 mph te doen (210 km/u), dat wil zeggen als je het lef hebt. In z'n tijd was de Black Vincent de snelste motor ter wereld, met een oorspronkelijke topsnelheid van 200 km/u. 

De motor is voorzien van een Vincent Motorcycles 'repair order card', die aantoont dat de motor was herbouwd tot 'show standaard' met gebruikmaking van alle originele panelen. 512 uren zijn in de restauratie gaan zitten voordat het werk in 2016 af was. 

De huidige eigenaar kocht de volledig gerestaureerde motor in 2016 en is sindsdien de lounge van z'n huis niet meer uit geweest. De waarde van deze Black Shadow Series C wordt geschat op £55.000 tot £65.000.

Arwel Richards, veilingmeester van de Heythrop sale:
Dit is een fantastische motor waar veel interesse voor is. We zijn verheugd zulk een belangrijke motor te kunnen aanbieden en kijken er erg naar uit 'm te veilen tijdens onze British Marquez verkoop."

De Heythrop en British Marques veiling is op zaterdag 11 mei, beginnend met de Automobilia om 10:30 uur, gevolgd door de Heythrop Classic Car om 12:30 en tot slot de British Marques om 14:00 uur. Bezichtigen is op vrijdag 10 mei van 9 uur tot 17 uur en op zaterdagochtend. 

Meer info: www.silverstoneauctions.com