Zoeken

Vergelijk: Z900 vs MT-09 vs GSX-S750Z

De visie van Daniëlle

13 april 2017

Vet! Wederom ben ik gevraagd om met Ed en Vincent motoren uit te proberen. Niks geleerd van mijn vorige keer zei ik alweer direct ja. In april ben ik  twee jaar in het bezit van mijn rijbewijs A dus ik ben en voel me nog steeds een beginnend bestuurder. Durf 't bijna niet te vragen, maar is 'ie er ook in het roze?Ed en Vincent hebben beide al meer ervaring dan dat ik oud ben en kijken anders tegen deze motoren aan dan ik.

Ik mocht deze dag beginnen op de Kawasaki Z900, na mijn eerdere ervaring met een Kawasaki zag ik er behoorlijk tegenop om er op te stappen. Gelukkig is de ene motor de andere niet en uiteindelijk was de Z900 mijn favoriet.  De motor voelt compact en licht maar wel stabiel. Bochten nemen en een keer het gas losdraaien ging probleemloos en ik had het naar mijn zin. De Z900 heeft ook een comfortabele zit. Baalde er ook even van dat ik moest overstappen maar dat hoort erbij. Qua uiterlijk is de Z900 ook mijn favoriet, ziet er stoer en sportief uit. Mits in het roze zou dit zomaar mijn volgende motor kunnen zijn.

De Suzuki GSX-S750 was prima toeren en ligt enorm stabiel op de weg. Bochten nemen voelt snel vertrouwd het is opstappen en gaan. Helaas moet ik wel zeggen dat deze motor verder ook niks extra’s had. Ik vond de Soes wat degelijk en traag in vergelijking met de andere. Om nog maar te zwijgen over de zere bips die ik aan de GSX-S750 heb overgehouden je voelt elk bultje in de weg, combinatie van de vering Leuk speelgoed diten het zadel naar mijn idee. Wat een ellende! Het zou met een comfortabele zit een prima motor zijn voor het woon/werkverkeer of om wat te toeren. Ik vind dit een mooie motor om te zien, wat robuust en breed maar toch sportief.

And last but not least de Yamaha MT-09. Voelt compact en licht. De MT-09  gaf mij in het begin een wat wiebelig en vervelend gevoel. Na een tijdje gereden te hebben ben ik er toch wel enthousiast over.  De MT-09 stuurt soepel en naarmate de tijd verstreek durfde ik wat meer de grenzen op te zoeken met betrekking tot bochten en snelheid. Het voelt sportief aan en dat kwam er met het rijden ook wel uit. De heren mochten stofhappen. (ok bij wijze van spreken dan) Een super leuke motor om mee te toeren, verwacht niet dat je veel van de omgeving gaat zien want het is veel leuker om hier hard op te rijden. Wat ik wel een teleurstelling vind aan de MT-09 is het goedkoop uitziende zwarte plastic rondom de kuip. Wat het uiterlijk betreft was dit de minst mooie van het gezelschap.