Zoeken

WK Superbikes Imola: uitslag race 2

14 mei 2017
Chaz Davies heeft in Imola de dubbel gescoord. De Aruba.it Ducati coureur finishte de tweede race, die vanwege een opgeblazen motorblok van Badovini al in de eerste moest worden stilgelegd, bijna vier seconden voor Jonathan Rea. Tom Sykes maakte het podium compleet, Michael van der Mark finishte op de negende plaats.

De tweede race van het WK Superbikes in Imola moest al in de eerste ronde worden stilgelegd. Badovini had het motorblok opgeblazen van zijn ZX-10RR en een flink oliespoor op de baan achtergelaten, waarover Lorenzo Savadori onderuit was gegaan, waarna het enige tijd duurde voordat de baan was schoongemaakt. 

De herstart over 18 ronden speelde in de kaart van Chaz Davies, die slecht was weggekomen bij de eerste start en vanaf de negende plaats op de grid twee plaatsen had moeten inleveren, terwijl diens grootste rivaal Jonathan Rea zich aan het eind van de eerste ronde al had opgewerkt tot de vierde plaats.

Bij de herstart kwam Davies stukken beter weg. Tom Sykes kwam vanaf de pole position opnieuw het beste weg en nam de leiding in de race, voor Leon Camier op de MV Agusta F4 en Marco Melandri, terwijl Chaz Davies zich aan het eind van de eerste ronde al naar de vierde plaats had opgewerkt, voor Jonathan Rea en Xavi Forés. In de tweede ronde ging Davies zijn teamgenoot voorbij, evenals Jonathan Rea, maar de regerend wereldkampioen ging in de laatste chicane in de fout en leverde zijn positie weer in.

Terwijl Sykes zijn voorsprong op kop uitbouwt en daarmee voor het eerst dit seizoen lijk te kunnen profiteren van de nieuwe startopstelling voor race 2 gaat Leon Camier in tweede positie onderuit, waardoor de tweede plaats in handen van Chaz Davies komt, met Jonathan Rea nu op de derde plaats. Na door Rea op de baan te zijn ingehaald gaat Melandri kort daarna in de fout en valt daardoor terug naar de zesde plaats, achter Alex Lowes. 

Zes ronden lang houdt Sykes het vol aan de kop van het veld, maar de voormalig wereldkampioen heeft geen antwoord op de opstormende Davies, die in de zevende ronde de leiding neemt en er vervolgens met zevenmijlslaarzen vandoor gaat. Sykes is ook niet opgewassen tegen z’n teamgenoot die eveneens snellere tijden noteert en in de twaalfde ronde de tweede plaats van Sykes overneemt. 

Het gat met vierde man Xavier Forés is op dat moment al groot, meer dan 8 seconden, waardoor het gevecht om de podiumplaatsen is gestreden. Forés blijft tot het eind van de race echter verwikkeld in een spannend gevecht om de vierde plaats met Marco Melandri, die na zijn fout Alex Lowes weer heeft ingehaald, maar de Spaanse Barni coureur maar niet voorbij weet te gaan. 

Op meer dan een halve minuut van racewinnaar Chaz Davies finisht Alex Lowes op de vijfde plaats en onderstreept daarmee nogmaals de achterstand die Yamaha op de Kawasaki en Ducati heeft. Michael van der Mark finisht na een kleurloze race op de negende plaats, achter Eugene Laverty en Jordi Torres. Nicky Hayden is ditmaal de best geklasseerde Honda, hij finisht op de 12e plek, op bijna 44 seconden van de winnaar.

WK Superbikes Imola, uitslag race 2:

Pos Rijder Nat Team Motor Race
1 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing - Duati Ducati Panigale R 18 ronden
2 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 3.739
3 Tom Sykes GBR Kawasaki Racing Team Kawasaki ZX-10RR 4.342
4 Xavi Forés ESP BARNI Racing Team Ducati Panigale R 14.441
5 Marco Melandri ITA Aruba.it Racing - Duati Ducati Panigale R 14.596
6 Alex Lowes GBR Pata Yamaha Official WorldSBK Team Yamaha YZF-R1 32.214
7 Eugene Laverty GBR Milwaukee Aprilia Aprilia RSV4 RF 33.919
8 Jordi Torres ESP Althea BMW Racing Team BMW S1000RR 35.932
9 Michael van der Mark NED Pata Yamaha Official WorldSBK Team Yamaha YZF-R1 36.099
10 Leandro Mercado ARG IODARacing Aprilia RSV4 RF 37.621
11 Román Ramos ESP Team Kawasaki Go Eleven Kawasaki ZX-10RR 40.395
12 Nicky Hayden USA Red Bull Honda World Superbike Team Honda CBR1000RR 43.738
13 Lorenzo Savadori ITA Milwaukee Aprilia Aprilia RSV4 RF 48.589
14 Stefan Bradl GER Red Bull Honda World Superbike Team Honda CBR1000RR 54.649
15 Randy Krummenacher SUI Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 54.916
16 Raffaele de Rosa ITA Althea BMW Racing Team BMW S1000RR 56.434
17 Ondrej Jezek CZE Grillini Racing Team Kawasaki ZX-10RR 1'15.311
DNF
Riccardo Russo ITA Guandalini Racing Yamaha YZF-R1 9 ronden
Alex De Angelis RSM Pedercini Racing SC-Project Kawasaki ZX-10RR 16 ronden
Leon Camier GBR MV Agusta Reparto Corse MV Agusta F4 16 ronden
DNS
Ayrton Badovini ITA Grillini Racing Team Kawasaki ZX-10RR

Tussenstand:
 

Pos Rijder Nat
1 Jonathan Rea GBR 235
2 Chaz Davies GBR 161
3 Tom Sykes GBR 160
4 Marco Melandri ITA 124
5 Alex Lowes GBR 94
7 Michael van der Mark NED 78