Zoeken

Tom Sykes succesvolle operatie ondergaan

18 september 2017
Tom Sykes is op zondag in de iMove Traumatologie afdeling van de Mi Tres Torres kliniek in Barcelona aan zijn gebroken pink geopereerd. De 2013 wereldkampioen zal naar verwachting in Magny Cours weer van de partij zijn.

 

Afgelopen zaterdagochtend ging het bij aanvang van de derde vrije training mis voor Tom Sykes, die in zijn outlap over de heuvel richting bocht 9 op spectaculaire wijze de controle over zijn ZX-10RR verloor. Zijn machine ging daarbij in vlammen op, terwijl Sykes aardig wat breuken in zijn linkerhand opliep. Naast een gebroken pink was er sprake van een breuk in zijn ringvinger in in zijn linkerpols. 

Op zondag werd de 32-jarige coureur, die momenteel tweede ligt in het kampioenschap, naar de iMove Traumatologie afdeling van de Mi Tres Torres kliniek in Barcelona vervoerd, waar hij aan zijn linkerhand en pols is geopereerd. De operatie duurde minder dan twee uur en werd uitgevoerd door de doctoren Jordi Font Segura en Enric Domínguez van de hand en elleboog unit van iMove. 

Dr. Segura:
We hebben tijdens de operatie door middel van een plaat de linkerpink gefixeerd. Tom zal voor controle en medische behandeling 24 uur in het ziekenhuis moeten blijven, gedurende de komende week zal een nieuwe controle worden gedaan. We hebben ook bevestigd dat Tom een breuk in de ringvinger en linkerpols heeft. Het herstel hangt van de persoon af, maar in het gunstigste scenario zou dat al vrij snel kunnen zijn.

Tom Sykes:
Ik ben geopereerd en de doctoren schijnen er tevreden over te zijn. Blijkbaar was het een gemene breuk waarbij mijn pink doormidden is gebroken, dus was het meer dan een ontwrichting alleen. Daarnaast vond hij nog wat andere dingen in de hand - een scheur in de ringvinger en een scheur in de radius van de pols. Ik heb dat eerder gehad en racete er vier dagen later mee in Australië, en ben dus gewend om met een gebroken pols te racen. We zullen wat er vanaf nu gebeurt en hoe het de komende dagen met de vingers gaat.