Zoeken

Toestand Nicky Hayden ongewijzigd

18 mei 2017
Het zware ongeluk is als een harde klap aangekomen in de SBK paddock. De 35-jarige coureur, die van z’n collega’s veel steunbetuigingen heeft gekregen, heeft bij het ongeluk schedeltrauma en een hersenbloeding opgelopen, zo heeft de medische kliniek vanochtend laten weten.

De eerste update die de medische kliniek in Cesena, waar Nicky Hayden na een eerste onderzoek in het ziekenhuis van Rimini per helikopter naar toe was gevlogen,  donderdagochtend heeft gegeven is niet echt bemoedigend. Volgens de kliniek is sinds gisteravond nog geen verbetering ingetreden en spreekt van een extreem serieuze situatie.

Ook werden de verwondingen die Nicky is opgelopen wat nauwkeuriger omschreven. De kliniek bevestigde dat er sprake was van een hersenbloeding als gevolg van een schedel- en hersentrauma, evenals verschillende breuken in het gebied van borst en bekken. Daarnaast heeft Nicky ook nog een been gebroken, maar dat is op dit moment zijn minste zorg. 

Een tweede update rond 13:00 uur was de situatie nog steeds ongewijzigd. De komende uren zullen beslissend zijn voor het genezingsproces van de Red Bull Honda coureur. Zijn moeder en broer zijn inmiddels onderweg naar het ziekenhuis, zijn vader kon vanwege hartproblemen de reis niet maken.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. In eerste berichtgeving was sprake van een groep wielrenners, maar volgens de politie fietste Nicky ten tijde van het ongeluk alleen. Toen de politie ter plaatse arriveerde lag Nicky nog op de weg en werd gestabiliseerd door het ambulance team. De schade aan de Peugeot 206 Coupe doet vermoeden dat het een behoorlijke klap moet zijn geweest.

Vanuit zowel de SBK alsmede de MotoGP paddock is verschrikt gereageerd op het nieuws en wordt Nicky door zijn collega’s een hart onder de riem gestoken. Teamgenoot Stefan Bradl twitterde “Hey vriend! Iedereen weet, hoe hard je kunt vechten. Mijn gedachten gaan uit naar jou en je familie.” Jorge Lorenzo schreef “Blijf sterk. Blijf vechten!”

Het Red Bull Honda World Superbike team heeft inmiddels ook een persbericht naar buiten gebracht. 

Red Bull Honda World Superbike Team rijder Nicky Hayden was betrokken bij een ongeluk met fietsen in de buurt van Rimini, Italië gistermiddag (woensdag, 17 mei)

Na het ongeluk werd Nicky ter plekke behandeld door een medisch team en per ambulance naar een ziekenhuis in Rimini gebracht voor directe behandeling. Toen zijn conditie eenmaal was gestabiliseerd, werd hij naar het Maurizio Bufalini ziekenhuis in Cesena vervoerd wij hij op de intensive care zal blijven.

Leden van Nicky’s team en zijn vriendin zijn bij hem in het ziekenhuis. 

We willen iedereen danken voor hun wensen en steunbetuigingen en het traumateam en medische staf. Zodra een officieel statement aangaande Nicky’s toestand door het ziekenhuis of zijn familie naar buiten wordt gebracht, zal het team een verdere update uitbrengen.


Steunbetuigingen kan met de hashtag #GoNicky.