Zoeken

Nog geen verbetering situatie Nicky Hayden

19 mei 2017
De laatste uren gonst het van nepnieuws op Internet waarin wordt gesteld dat Nicky Hayden zou zijn overleden. Feit is dat de Red Bull Honda coureur momenteel kunstmatig in leven wordt gehouden.

Triest, een ander woord kunnen we niet bedenken voor de internet piraten door middel van nepnieuws snel wat Google inkomsten te genereren. Sinds enkele uren gaan er berichten die niets met de werkelijkheid te doen hebben, er wordt zelfs gesuggereerd dat Hayden is overleden. 

Feit is dat Nicky Hayden sinds zijn ongeluk woensdagmiddag in kritieke toestand in het ziekenhuis van Cesena ligt, dat is gespecialiseerd in neurologie. Door de doktoren is een schedeltrauma en zwaar hersenletsel geconstateerd, evenals meerdere breuken in de torso en bekken en een gebroken been. 

Onduidelijk is hoe lang Nicky na de klap met de Peugeot 207CC, die volgens meerdere ooggetuigen veel te hard zou hebben gereden, zonder zuurstof is geweest. Momenteel wordt Nicky met hulp van een hartlong machine kunstmatig in leven gehouden. De artsen geven geen prognose voor de toekomst af, maar omschrijven de situatie als zeer ernstig. 

Voor zover er sprake is van een klein lichtpuntje is tijdens een pijntest ondanks de ernstige schedeltrauma lichte hersenactiviteit gemeten. Bij een pijntest worden dunne spitse naalden onder de vingernagels gedrukt, om een reactie in de hersenen te forceren. 

Broer Tommy, moeder Rose en verloofde Jackie staan Nicky in de kliniek in Cesena bij. De familie zal over de verdere voortgang zich gaan beraden en dan een beslissing gaan nemen. Om deze reden zijn de actuele bevindingen van de specialisten naar Amerika verzonden, de artsen in de VS worden vervolgens over de toestand van de voormalig wereldkampioen geïnformeerd. 

We duimen hard voor Nicky, maar het lijkt er meer en meer op dat Nicky een tweede Michael Schumacher wordt.