Zoeken

Meer duidelijheid omtrent letsel Hayden

18 mei 2017
De berichten vanuit het ziekenhuis in Cesena worden er niet vrolijker op. Het hoofdletsel van Nicky Hayden wordt door de artsen als levensbedreigend omschreven.

Dat het ongeluk van Nicky Hayden woensdagmiddag ernstig was werd al snel duidelijk toen hij vanuit het ziekenhuis in Rimini per helikopter werd vervoerd naar een kliniek in Cesena die is gespecialiseerd in neurologie. 

Op donderdagochtend werd door de artsen een eerste update van de situatie gegeven en de verwondingen bekend gemaakt. Gesproken werd over een hersenbloeding als gevolg van een schedeltrauma, evenals diverse breuken in het gebied rond de torso en de bekken en een gebroken been. 

Het hoofdletsel is echter zo ernstig dat de artsen van een zeer kritische toestand spreken. Hayden heeft zulk zwaar hoofdletsel en zwellingen in de hersenen, dat momenteel niet kan worden geopereerd. Blijkbaar werden bij een elektro-encefalogram (EEG) maar zeer lage hersenspanningen gemeten.

Red Bull Honda World Superbike manager Marco Chini is gisteravond nog van Rome naar Cesena gereden om zich uit eerste hand te informeren en Nicky’s vriendin bij te staan en de familie op te wachten. Nicky’s moeder en broer Tommy Lee zijn inmiddels al gearriveerd.

Update van Red Bull Honda Team

Evenals zijn verloofde Jackie heeft Nicky nu ook zijn broer Tommy en moeder Rose aan zijn zij, die eerder vandaag vanuit de Verenigde Staten zijn gearriveerd. 

Hieronder is een verklaring omtrent Nicky’s situatie van het Maurizio Bufalini ziekenhuis in Cesena, Italië. 


“Nicky’s klinische situatie blijft extreem kritiek.

De jonge man, die nog steeds op de intensive care verblijft van het Bufalini ziekenhuis in Cesena, heeft een ernstig polytrauma met daarbij ernstige hersenbeschadiging. 

De prognose blijft terughoudend.