Zoeken

Honda presenteert Red Bull Honda World Superbike Team in Salzburg

6 februari 2017
De beroemde Hangar 7 was vandaag toneel voor de presentatie van het Red Bull Honda World Superbike team, dat dit jaar met Nicky Hayden en Stefan Bradl en de nieuwe CBR1000RR Fireblade SP2 aan het WK Superbike deelneemt.

 

Kosten noch moeite waren bespaard voor de presentatie van het nieuwe Red Bull Honda World Superbike Team. Centraal in de presentatie, waarvoor internationale pers was ingevlogen, was de nieuwe samenwerking tussen het door Ten Kate gerunde team en de nieuwe hoofdsponsor Red Bull. Aanwezig waren ook -uiteraard- sponsoren, technische partners en afgevaardigden van Dorna, dat sinds enkele jaren de organisatie van het WK Superbike doet.

Afgaand op de hoeveelheid pers die was uitgenodigd voor de presentatie van het team in de waanzinnig vette Hangar 7 bij het vliegveld Salzburg, dat meer weg heeft van een Red Bull museum, heeft de Oostenrijkse energiedrink fabrikant grootse plannen met het WK Superbike.



Het Red Bull Honda World Superbike team heeft op papier dit jaar een ijzersterke line-up, met twee voormalig MotoGP coureurs Nicky Hayden en Stefan Bradl, die dit met de compleet nieuwe CBR1000RR Fireblade SP2 een aanval op de wereldtitel gaan doen. 

Tijdens de recente wintertesten was de nieuwe Fireblade nog verre van competitief, maar het team had toen nog niet de beschikking over de complete racekit. De eerste twee wedstrijden van het seizoen zullen in het teken van de ontwikkeling van de machine staan. Hayden en Bradl vertelden tijdens de presentatie dat het met de nieuwe Fireblade SP2 in het begin een enorme uitdaging zal zijn, omdat het een compleet nieuwe machine is, maar waren beide lovend over de basis van de nieuwe Blade.



Nicky Hayden:
Het is een nieuw jaar met een nieuwe machine, een nieuwe hoofdsponsor en een nieuwe teamgenoot, dus zijn er absoluut veel dingen veranderd en zijn er veel dingen om naar uit te kijken. Dit is mijn tweede jaar in het WK Superbike en dus hoop ik om met mijn ervaring van het afgelopen jaar nu de volgende stap te kunnen zetten. Ik ben echt blij weer terug te zijn bij Red Bull, voor wie ik in het verleden heb geracet, het is een grote kans voor mij. We moeten nu zoveel mogelijk focussen op het werk dat voor ons ligt om straks klaar voor het begin van het seizoen te zijn. Het niveau is hoog en het is een grote uitdaging, maar iedereen is echt gemotiveerd en ik kan niet wachten tot het seizoen begint.

Stefan Bradl:
Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen. Het is een hele nieuwe ervaring voor mij en een nieuw kampioenschap waar ik nog nooit in heb geracet. Het wordt een interessante samenwerking met Honda en Red Bull, wat ongetwijfeld een geweldig merk is en mij mijn hele carrière al heeft gesteund. Ik ben echt blij een Red Bull atleet te zijn en nu zelfs nog blijer nu dat het de titelsponsor van het team is. We hebben de kans om het merk tijdens elk evenement wereldwijd te vertegenwoordigen en daar ben ik echt verheugd om. We hebben de nieuwe Fireblade voor het nieuwe seizoen, dus zal het even duren voordat we voor topklasseringen kunnen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat 2017 een geweldig jaar gaat worden voor het Red Bull Honda World Superbike Team.